Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 28 листопада 2011 р.

Іноземна мова для дошкільнят

26 листопада, в дитячій кімнаті "Чомусик", відбулося відкриття безкоштовної суботньої школи "Поліглотик". За ініціативи волонтерів громадської організації "Народна ініціатива", дошкільнята мікрорайону "Нивки" тепер безкоштовно вивчатимуть іноземні мови.

середу, 23 листопада 2011 р.

Почесний гість на лекції

Щосереди, в Інтернет-залі нашої бібліотеки відбуваються лекції для студентів факультету інформаційних технологій Університету третього віку. Сьогодні до них у гості завітав Віктор Петрович Пилипишин, лідер громадського руху «Кияни передусім!» і давній друг нашої бібліотеки. 

Протягом години відбувалося жваве спілкування, адже деякі студенти - он-лайн друзі Віктора Петровича, з якими він регулярно спілкується на власній сторінці в соціальній мережі «Facebook»

понеділок, 21 листопада 2011 р.

Урок для вчителя

Сьогодні в бібліотеці відбувалося полювання!… за новими знаннями.
   Член Міжнародного благодійного Фонду історії і розвитку комп’ютерної науки і техніки, Е. В. Малиновський, знайомив з новими технологіями педагогів-організаторів середніх шкіл району.
   Він зробив екскурс в історію техніки і технології створення 3D образів. За допомогою мультимедійного проектора та окулярів для перегляду в режимі 3D, відбувся бібліосеанс в 3D форматі.

вівторок, 15 листопада 2011 р.

Краєзнавчий екскурс "Отто Шмідт і Київ"

30 вересня виповнилось 120 років від дня народження одного з найвідоміших вчених світу, академіка, відкривача шляху для Радянського Союзу до Арктики, основоположника і головного редактора Великої Радянської Енциклопедії, «Червоного Колумба», як його охрестили іноземні журналісти, Отто Шмідта.


Читати далі

пʼятницю, 11 листопада 2011 р.

Літературно-музична композиція «Але ж були поети для епох: київські неокласики»


 «Коли доба нас дожене,
то й ми підемо в такт з добою» 
 М. Рильський

   Час 20-х років XX століття, чи не найплідніший в усій історії української літератури, позначився приходом багатьох непересічних мистецьких талантів. Високий інтелект та витончений мистецький смак, спільність поглядів на майбутнє української літератури та оцінка її минулого, а поза цим духовна єдність – провідна засада неокласиків, до яких належали М. Зеров, П. Пилипович, М. Рильський, М. Драй-Хмара, О. Бургардт та інші.
   Поезія «неокласиків» виховувала смаки й почуття. Їхня літературна критика вирізьблювала у свідомості читачів ідеали добра й любові до рідного слова, - саме про це йшлося у передньому слові до заходу завідуючої бібліотекою Л. Пескіної. 
   А потім звучала висока поезія «грона нездоланих співців», покладена на музику композитором Ігорем Якубовським у його вико­нанні.
   Український «неокласицизм» переслідуваний, гноблений, заборонюваний не зачах, він вибрюнькувався певною мірою в поетичній діяльності Є. Маланюка, О. Стефановича, О. Ольжича, О. Теліги. Та про це йтиметься на нашому наступному заході в грудні цього року.

четвер, 3 листопада 2011 р.

Формула впевненої поведінки

  Відбулося перше заняття з циклу психологічних тренінгів для старшокласників школи-інтернату   № 20 "Формула впевненої поведінки".
    В його рамках працювали дві групи: "Я подобаюся собі. Я подобаюся всім" для дівчаток і "Школа мужності" для хлопців. Відповідно, метою занять було дати підліткам інформацію про:
  • особливості сприйняття жіночої привабливості з точки зору особистості та оточуючих людей;
  • визначити критерії жіночності;
  • дати інформацію про поняття чоловічих якостей та особливості їх формування;
  • визначити критерії мужності;
  • виявити власні сильні і слабкі сторони.
 Обговорення в малих групах "Ідеальна жінка...", "Ідеальний чоловік..." пройшло надзвичайно жваво. Дівчата написали листа до себе "Признання в коханні" і освоїли вправи з релаксації "Перлина".