Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 19 березня 2012 р.

Читай наших

За останні кілька років в Україні можна помітити значне збільшення інтересу до української книги, особливо з боку молодих читачів.
Мультимедійна презентація "Читай наших", яка відбулась четверговим вечором в читальній залі, мала за мету допомогти краще зорієнтуватись в сучасних тенденціях української літератури та познайомитись з іменами наймолодшої генерації сучасної художньої літератури. 
Роль штурманів взяли на себе відомі фахівці, керуючі партнери агенції «MSBrand Corporation» Петро Мацкевич та Ксенія Сладкевич-Мацкевич, які активно займаються промоцією вітчизняних сучасних письменників за кордоном.
Останнім часом в Україні ми спостерігаємо появу генерації молодих письменників «від 16 до 26» : Галину Ткачук , Ксенію Харченко, Таню Малярчук, Галину Логінову, Тетяну Винокурову-Садиченко та інших. Вони створюють абсолютно нову «дорослу» літературу. І хоча це твори написані вчорашніми підлітками, але на противагу феномену «1984», в яких майже немає світу «дорослих», тут активна взаємодія зі світом «дорослих».
На творчість цих письменниць (а серед них – лише дівчата) звернули увагу видавці з інших країн. Ведучі заходу вважають, що «вікно в Європу» для України «прорубають» саме вони, адже в цивілізованому світі країну ідентифікують, насамперед, за її культурою.
Увагу учасників заходу привернув тематичний перегляд літератури «Читати українське у час телевізії і Інтернету».
Всі присутні отримали пам’ятку підготовлену бібліотекою «Які передачі про літературу пропонує українське радіо».

Немає коментарів:

Дописати коментар