Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Дитячий шаховий турнір «Нивський гамбіт»

Шахи – це непроста гра, з цим погодиться кожний. Адже вона вимагає гострого розуму, зосередженості та терпіння. Шахи є однією з найдавніших ігор і все ж таки залишається популярною і в наші часи.
      17 травня, в бібліотеці відбувся дитячий шаховий турнір, присвячений Дню столиці. Змагалися в особистому заліку вихованці філії «Товариш» Центру творчості «Шевченківець» (педагог-організатор О. Коваль, тренер Д. Семенов) та юні мешканці мікрорайону.
      До участі в змаганнях зареєструвались 18 учасників, з них 5 – юні мешканці мікрорайону, 13 – вихованці шахового клубу.
      Визначали переможців в 3-х вікових категоріях. Перемогу отримали:
- в старшій групі (10 років) Артем Кузнецов (I-й розряд з шахів, призер міської першості)
- в середній групі (8 років) Маркатун Артем (V-й розряд)
- в молодшій групі (5-7років) кращим був Оникшенко Ростислав (IV-й розряд – 7 років). 
Наймолодшому учаснику турніру, Василевецькому Роману, не виповнилось і 5-ти років!
 Переможці були нагороджені дипломами ГО «Народна Ініціатива», благодійного фонду «Кияни перед усім» та призами. Жоден юний учасник не залишився без подарунку.
      Особлива подяка від організатора конкурсу тренеру, майстру спорту України, Дмитру Семенову та педагогу-організатору філії «Товариш» Центру творчості «Шевченківець» Олегу Ковалю, які також були відзначені дипломами за підтримку турніру та участь їх вихованців у змаганнях.
      Хочеться вірити, що це лише початок співпраці з цим чудовим шаховим дитячим клубом, адже працівники бібліотеки запросили всіх присутніх продовжити баталії на літньому читацько-ігровому майданчику, який розпочне свою роботу в червні на подвір’ї бібліотеки, де юні професіонали-шахісти вже самі зможуть виступити і в ролі тренерів мешканців мікрорайону.
     І, на закінчення, не можна не привести слова однієї з наймолодших учасниць турніру, 5-річної Вероніки Верем’юк (IV розряд), яка на запитання: «Чому ти граєш у шахи?», - відповіла: «Тому, що люблю думати». 
Всі учасники заходу мали змогу ознайомитись з тематичним переглядом літератури «Ігри шахового королівства».

Немає коментарів:

Дописати коментар