Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

неділю, 30 вересня 2012 р.

Казкова подорож Хлопчака Вітерця різнокольоровими Планетами


"Хто читає – той розумник!
Смакота, мов з маком пундик!
Знає змалечку дитина:
У КНИЖКАХ, В ЧИТАННІ – СИЛА!!"
                                      (Є. Пірог
)
26 вересня, до нас завітала надзвичайно цікава людина з великим серцем, сповненим любов'ю до дітей. Мова йде про авторку проекту Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» п. Євгенію Пірог. (Респект соціальній мережі Facebook на цьому місці, оскільки познайомились ми саме завдяки їй:) 
Пані Євгенія, письменниця (вона ж - казкарка Джінні або Джеккі Мандрівниця - подружка Балакучого Шпака) та її Ініціатива несе дітям книжки, розвиток, майбутнє. публікує базові матеріали, яких достатньо для старту ініціативи «Додай читання» на місцях.

На високій емоційній ноті відбулася рольова гра з дітками, учнями 3-4 класів середньої школи № 175, яку провела пані Євгенія за своєю книгою "Хлопчик Вітерець і Золота Планета". А потім ще весело розфарбовували малюнок "А як ти уявляєшь СВОЮ планету", знайомились з проектом "Додай читання"... При закінченні зустрічі, разом із подружкою Балакучого Шпака, малеча із задоволенням виконала свіжевивчену пісеньку "Читання - сила"! Одним словом, недостатньо було тільки часу: дуже вже не хотіли діти відпускати чарівну казкарку. 

суботу, 29 вересня 2012 р.

Літературно-мистецький альманах "Сторінками пісенної поезії"

"Поезіє, журо і віро,
допоки слово буде жить,
Твоєї істинності міра:
Людино, що тобі болить?"
Сонячного вересневого вівторка, до бібліотеки завітав наш улюблений і давній друг, відомий бард і композитор Ігор Якубовський.
Він повів нас у подорож сторінками літературно-музичного альманаху в світ своєрідної поезії, поезії пісенної, або як її ще називають авторської пісні.
В його виконанні прозвучали пісні на слова великих українських поетів: Олександра Олеся, Ліни Костенко та Євгена Маланюка та гостро-дошкульна, але оптимістична авторська пісня "Тризубого Стаса".
Відлунала остання мелодія, але довго не вщухали оплески, і в душі кожного знайшли відгук слова завідуючої бібліотекою Л. Пескіної, якими вона закінчила зустріч: "У будь-які хвилини свого життя, і радісні, і сумні, звертайтеся до поезії, до авторської пісні. Тому, що саме музика, поезія завжди допомагали і допомагають нам вижити".



середу, 26 вересня 2012 р.

Ліб-моб "Є по сусідству бібліотека"

24 вересня, разом із лідерами шкільного самоуправління мікрорайону "Нивки"? ми "пішли в народ". Групи моберів окупували вулиці Щербакова та Туполева з метою отримати відповідь на одне просте запитання: "Як пройти в бібліотеку?"

Протягом 1,5 годин було опитано 145 перехожих. Ті, хто знали правильну відповідь, отримували по гарнющій цукерці "Гулівер", а той, хто відповіді не знав, в дарунок отримував рекламний проспект бібліотеки з її адресою.

Акція стала, свого роду, опитуванням рекламою і показала, що 40% опитуваних знають місце знаходження і регулярно користуються послугами бібліотеки. Перехожі були приємно здивовані і обіцяли завітати до бібліотеки.

І дійсно, вже за ці кілька днів, до нас завітали і стали нашими користувачами 12 осіб!

Пропонуємо Вам переглянути коротеньку презентацію цього ліб-мобу. 

При її створенні використана пісня з альбому"Чистії світанки". Автор і виконавець пісні - Олег Майовський.






вівторок, 25 вересня 2012 р.

BIBLIO-NIVKI подорожує Україною: Хмельниччина

Маків, Маків, тут я народився,
Вріс судьбою в роси золоті,
Маків, Маків - ти моя колиско,
Ти - моя вишнева заметіль.
В. Женченко
Промовивши промайнулому літечку "Побачимось!" і спакувавши собі невеличку валізку, автор відправилась у свою другу подорож Хмельниччиною.
Цього разу, звичайно, серед необхідних речей, не забула прихопити з собою засоби мережевого зв'язку:) Дуже вже хотілося, щоби разом зі мною, всю красу Подільських Товтр побачили і всі Ви, дорогі друзі! (Можливо, Ви ще не побували на гостинній Хмельниччині...)
Тож, у всеозброєнні прибула на місце розташування і заходилася все фіксувати об'єктивом:) Аж тут, на мене очікувала прикра випадковість - повна відсутність доступу до Мережі...
Оце так! "А хіба ж таке буває?!" - подумала я (між нами кажучи, досить розбалувані ми тут, в столиці) і почала шукати можливості.
Як і кожен справжній бібліотекар, розпочала я свої пошуки, звичайно, з БІБЛІОТЕКИ!)
Дорогі мої друзі, Ви знаєте, що мої очікування були задоволені більш ніж сповна!
В дивовижно красивому селі Маків Дунаєвецького району Хмельницької області я зустріла сучасну бібліотеку і закоханих у свою справу людей!
Далі пропоную Вам коротенький фото звіт, а Ви робіть висновки самі))

середу, 5 вересня 2012 р.

Презентація Книг видавництва "Зелений пес", серія "12 балів" з елементами ігрової програми

                                   
                                   
                                   

Читати далі