Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 19 березня 2013 р.

Робітнича професія - стабільне працевлаштування

Найчастіше людина вирішує займатися тим, що їй подобається, іноді обирає, так звані, престижні й високооплачувані професії, не завжди враховуючи свої можливості та здібності. Більшість обирає професію не за покликом душі, а за бажанням та фінансовою спроможністю батьків або іншими критеріями. Обираючи майбутню професію, необхідно обов'язково враховувати її потребу на ринку праці. Можна уявляти себе зіркою модельного бізнесу чи комп'ютерним генієм, але ж країні сьогодні потрібні інженери та верстатники широкого профілю.
Значно зростає попит на робітничі професії. Зростає й заробітна плата кваліфікованих робітників, оновлюється обладнання, роботодавці створюють працівникам гідні умови праці, пропонують привабливий соціальний пакет. Кваліфікований робітник завжди може заробити собі на життя – було б бажання, а кваліфікований слюсар нині цінується значно більше, ніж некваліфікований економіст.
Саме про це сьогодні йшла мова на профорієнтаційному тренінгу «Робітнича професія - стабільне працевлаштування», на який завітали учні 9-х класів загальноосвітньої школи № 27.






Психолог Центру зайнятості Шевченківського району м. Києва Ірина Вікторівна Ларіна ознайомила дев'ятикласників з ринком праці району й міста.
Представники Київського вищого професійного училища сервісу та дизайну № 39 презентували учасникам заходу фільм про свій учбовий заклад та професії, за якими він готує фахівців.
Під час заходу були вручені нагороди і подарунки переможцям конкурсу есе 
«Професія, про яку я мрію».

2 коментарі:

  1. Дійсно, такі заходи сприятимуть тому, що школярі будуть більш ознайомлені з ринком професій, під час вибору свого майбутнього.

    ВідповістиВидалити
  2. Так, абсолютно згідні, Всезнайко!)))
    Особливо саме робітничих професій. Оскільки юристів-бухгалтерів-економістів вже стільки... а в заводських корпусах все нові супермаркети відкривають....

    ВідповістиВидалити