Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 14 травня 2013 р.

Збережемо рідний Київ для нащадків

В понеділок, у нас в бібліотеці, для учнів 11 класів загальноосвітньої школи №175, спільно з працівниками музею історії Десятинної Церкви, відбувся краєзнавчий альманах "Збережемо рідний Київ для нащадків".
Київ – місто, яке зберігає пам'ять тисячоліть. Його історичний центр - найбільш цінна частина міста, де зосереджено близько 12 тисяч історичних будівель, серед яких близько 4 тисяч мають статус об'єктів культурної спадщини.
За категоріями охорони 51 з них внесено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, 275 – державного значення, близько 2120 - місцевого значення, решта - щойно виявлені.
Чим більше і краще молодь знатиме історію стародавнього міста, тим активніше, зі знанням справи, вони зможуть відстоювати його духовну спадщину, що й є метою цього заходу. В ньому взяли участь наукові співробітники недавно створеного музею історії Десятинної Церкви Дмитро Шевченко та Олександра Моржевська.
На закінчення заходу всі присутні здійснили віртуальну прогулянку «Київ: улюблені місця знаменитих людей», підготовлену сайтом «Интересный Киев» спільно з газетою «По-Київські».



Немає коментарів:

Дописати коментар