Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 29 січня 2013 р.

Останні новини!

Дорогі наші друзі!
Сторіночка ПДГ, якою Ви звикли користуватись, стала настільки довгою та незручною для пошуку й роботи, що ми були вимушені розпочати "добудову"!)
Добудована "кімната" має власну назву - BIBLIO-NIVKI ПДГвиконана в сучасному, динамічному стилі й виконує забаганки на різні смаки! Але, звісно, головним є не чарівність цього блогу, а та зручність, яку Ви, наші любі Користувачі, отримаєте в роботі, завдяки цьому переїзду.

Тож, завітавши на BIBLIO-NIVKI ПДГ, пропонуємо для зручності перегляду вибрати, наприклад, орієнтований на зображення режим карток-перевертишів Flipcard (дивись позначки на малюнках)
Головна сторінка відкриється для перегляду в наступному вигляді:
Натиснувши будь-яку карту Ви зможете потрапити і ознайомитись з повним текстом повідомлення. Також можна скористатись контекстним меню.
Оскільки кожен інститут влади ми будемо намагатись представити в блозі окремим повідомленням, яке наповнюватиметься поступово, залежно від надходження матеріалів, тож просимо активно використовувати для пошуку архів.

Маємо надію, дорогі наші друзі, що Ви із задоволенням працюватимете у "другій кімнаті" BIBLIO-NIVОK під назвою BIBLIO-NIVKI ПДГ, але й не забуватимете про цей блог, оскільки всі новини, що стосуються життя нашої бібліотеки, наші видання, цікавинки і т.і. будуть представлені тільки тут!
Нагадуємо, що при бажанні, Ви можете схопити банери наших блогів, розміщені праворуч, в частині гаджетів!
Дякуємо, що Ви з нами!

четвер, 17 січня 2013 р.

Свічкова краса : декупаж свічки

Тільки-но закінчився наш другий майстер-клас з декупажу, який проводила п. Вероніка Ярмоленко, а ми вже поспішаємо поділитися своїми враженнями й навичками з Вами, наші любі друзі!
Як нам і мріялось, ми-таки й навчилися! перетворювати звичайну свічку в художній витвір! Виявляється, що це зовсім не важко, а тим більш, з гарним вчителем! Отже, пропонуємо Вашій увазі наш коротенький фотозвіт.
Спочатку слухали і запам'ятовували
п. Вероніка Ярмоленкмає достатньо терпіння
відповісти на всі запитання
Потім почали робити самі....
Щось-таки й вийшло!..
Ось така краса!.. 

Під час наступного майстер-класу, який повинен відбутися в лютому, мріємо навчитися перетворювати кухонні дощечки на унікальні й неповторні прикраси оселі!

середу, 16 січня 2013 р.

Африканський континент в глобалізованому ХХІ столітті

Руслан Борисович Гарбар
Вчора в бібліотеці відбувся День фахівця «Африканський континент в глобалізованому ХХІ столітті», для вчителів географії середніх шкіл району.
Зважаючи на таку поважну аудиторію, виступ фахівця-африканіста Руслана Борисовича Гарбара, в першу чергу торкався питань економічного становища африканських країн, положення африканського континенту в глобалізованому світі, взаємовідносини Африка і України.
Більш, ніж двогодинну, прецікаву бесіду-дискусію продовжив виступ Президента Африканської Ради в УкраїніМухамеда Сісея, який ознайомив присутніх з напрямками роботи своєї організації, окреслив можливості співпраці її зі школами району.
Виступає Мухамед Сісей
Корисним виявився огляд тижневика «Краєзнавство. Географія. Туризм» за 2012 рік, який ми підготували для вчителів. Дуже зацікавив всіх портал BOOXWORLD для чайников, з яким ми ознайомили присутніх наприкінці зустрічі. Портал поєднує художню книгу з географією, подорожами і може слугувати ефектним інструментом розширення кругозору людей різного віку.
Товариство залишало бібліотеку з твердим наміром обов'язково зустрітися знову. На наступну зустріч вирішили запросити старшокласників, які цікавляться питаннями міжнародних зв’язків.


вівторок, 8 січня 2013 р.

Літературний альманах «Ростком серебряным рванулся ввысь»: поэзия Серебряного века»

Світло «срібного віку» російської поезії - це світло душі людини, яка здатна на глибокі почуття й зберігає їх, попри всі соціальні катаклізми; це світло внутрішньої краси особистості, її потягу до свободи, вічності, гармонії зі світом.
   Література цього періоду явище неоднорідне, яскраве і різноманітне. У ньому російська поезія пройшла великий шлях у дуже стислі терміни. Теорії і доктрини різних груп, школи, течії часто суперечили один одному, розходячись із живою творчою майстерністю.
   Одне тільки перерахування імен, кожне з яких складає честь і гордість російської та світової словесності, може зайняти не одну сторінку. Крім В. Соловйова, це Брюсов і Анненський, Вячеслав Іванов і Дмитрій Мережковський, Блок і Гумільов, Осип Мандельштам і Анна Ахматова, Бунін і Волошин, Сергій Єсенін, Марина Цвєтаєва, Пастернак, Маяковський, Хлєбников... і так майже до безкінечності. Здається, все те, що могло статися в поезії, - все вже відбулося і трапилося в "срібному столітті"!..
   Можливо, знаковим є для бібліотеки, розпочати Новий рік із заходу, присвяченому високій поезії, яка закликає вирватися з-під влади речового та тимчасового буття до потойбічного - вічного і прекрасного світу!
Чудову екскурсію в неповторний поетичний світ здійснив поет і журналіст Аркадій Зіновійович Сорокін.