Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 30 квітня 2014 р.

Мешкають на землі створіння неземної краси

Як Ви вже знаєте, протягом місяця ми проводили он-лайн конкурс #КотоМодель, в рамках якого всі бажаючі надсилали нам світлини своїх пухнастих улюбленців.
В бібліотеці навіть з'явилась така собі «Кото-галерея». Сьогодні, під час заходу, учасники - учні 5-го класу школи № 27 - вибрали найцікавіші фото з «Кото-галереї».
Крім цього, діти дізнались більше цікавих фактів з їх життя і про незвичайне походження, а також самі розповідали про свої спостереження, переглянули веселі відеоролики.

З великим задоволенням приймали участь у конкурсі кото-художників «Мордочка, хвіст і чотири лапи» (малювали кішку із закритими очима), в якому здобула перемогу Жанет Ануоха.
Уважно розглянули книжкову виставку «Цікава Котовасія» і загалом дізналися багато нового.
У кішки довга і цікава історія. Більшість вчених вважають, що вона походить від єгипетської дикої кішки, яка була приручена і використовувалась єгиптянами для полювання і було це більше трьох тисяч років тому.
Грецький історик Геродот (5 ст. до н.е.) писав як поклонялись їй у храмах Єгипту, адже кішки буквально рятували врожаї від щурів та мишей.
В Індії кішки згадувались в рукописах більше 2000 років тому. Домашня кішка в Англії цінувалась дуже високо. Так в 948 році, той хто вкрав чи вбив кішку з амбара принца повинен був заплатити штраф вівцею або копною пшениці.





Немає коментарів:

Дописати коментар