Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 27 червня 2014 р.

Альманах «Чарівний квітковий бал»

«В історії квітів – частина історії людства»
На землі ростуть десятки тисяч видів рослин. Але у людей, особливе, благоговійне ставлення до квітів. Ще за три тисячі років до нашої ери, садівники Єгипту та Сирії розводили троянди, маки, конвалії. Коли в XX столітті була відкрита гробниця єгипетського фараона Тутанхамона, археологи побачили багато коштовностей, що прикрашали мумію. Але поверх усіх прикрас лежав скромний букет зів’ялих польових квітів. Не золото, не прикраси, а квіти були останнім знаком кохання молодої вдови до коханого чоловіка.
Квіти завжди відігравали важливу роль в житті всіх народів. Вони були чарівними і цілющими ліками, охоронцями домашнього вогнища.
А скільки пов’зано з ними оповідей і цікавих легенд! З деякими з них познайомила учасників заходу, учнів пришкільного табору СШ № 95, бібліотекар Ольга Петренко. Лише про одну конвалію існує чимало легенд. Так, за християнською легендою вона походить зі сліз Пресвятої Богородиці, котрі вона пролила, стоячи біля хреста розіп’ятого сина.
В українському фольклорі існує поетична легенда про те, як срібні дзвіночки конвалії з’явилися зі щасливого сміху лісової русалки – Мавки
Діти із великим задоволенням взяли участь у чарівному балі квітів та дізналися багато цікавої і корисної інформації. А свої знання про прекрасне квіткове царством продемонстрували під час вікторини «Хоровод квітів», в якій вели себе дуже жваво і активно. Перемогу у вікторині, звичайно, отримала дружба.

2 коментарі:

  1. За гарну роботу отримуйте нагороду Liebster Blog. Award.Деталі тут - http://lodbphoto.blogspot.com/2014/07/liebster-blog-award.html
    Вітання!

    ВідповістиВидалити
  2. Надіє, щиро дякуємо Вам, за те, що вшанували нас такою нагородою! Будемо і далі намагатися з усіх сил удосконалювати свою роботу.

    ВідповістиВидалити