Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 28 липня 2014 р.

Нагорода "Liebster Blog. Award"

Ми надзвичайно раді і дуже вдячні за нагороду Liebster Blog Award блогу Львівської обласної бібліотеки для дітей "Бібліородзинки"!
Дану нагороду дають блогам, які мають менше 200 постійних читачів. Liebster в перекладі з німецької – самий хороший, улюблений, прекрасний, а Blog Award – “премія (нагорода) блогу”, виходить – “нагорода найулюбленішому блогу”.
Якщо ви отримали таку нагороду, потрібно:
1. Відповісти на 11 питань від того, хто нагородив вас.
2. В свою чергу ви повинні нагородити 11 блогів які мають менше, ніж 200 постійних читачів.
3. Задати 11 своїх питань нагородженим блогерам.
4. Повідомити нагороджених про нагороду в їх блогах.
5. Встановити логотип нагороди в себе в блозі.
Отже, наші відповіді на запитання:
1. Чи кожен може бути блогером? - Так, але, вести блог - це творча, відповідальна діяльність і потребує вміння грамотно та лаконічно подавати інформацію.

2. Скільки постів треба написати, щоб стати професійним блогером? - Вдосконаленню немає меж, тому, чим більше працюєш, чим більше знаходиш корисної, незвичайної та актуальної інформації, тим більше набуваєш професіоналізму.
3. Що саме у веденні блогу вважаєте найцікавішим? - Розповідати про цікаві заходи, які відбувались на протязі дня у нашій бібліотеці.
4. У яку пору доби Вам пишеться найкраще? - Не має значення, але набагато краще, коли за вікном гріє сонце.
5. Чи вели звичайні щоденники у підлітковому віці, у яких описували події минулого дня? - Так, але дуже короткий проміжок часу.
6. Яка подія може змусити Вас припинити вести блог? - Маю надію, що такої події не відбудеться, тож не буду й фантазувати на цю тему.
7. Літературі якої тематики віддаєте перевагу? - Науковій та художній літературі.
8. Чи зараховуєте себе до "блогозалежних"? - Ні, бо у кожній справі потрібно бути врівноваженим.
9. Скільки часу приблизно (у відсотках) забирає у вас ведення блогу? - 50% робочого часу.
10. Підберіть синонім до слова "блогер". - Інтернет-мислитель.
11. Ваш улюблений вислів. - Природа — это самая лучшая из книг, написанная на особом языке. Этот язык надо изучать. Н. Г. Гарин-Михайловский.
Наші запитання нагородженим блогам:
1. Де берете теми для Вашого блогу?
2. Кому більше потрібні бібліотечні блоги - користувачам чи бібліотекарям?
3. Блог бібліотеки - колективна творчість?
4. Скільки блогів може мати бібліотека?
5. Як просунути блог?
6. Які ЖЖ Ви читаєте?
7. Як Ви відноситесь до людей, які заробляють на блогах?
8. Для чого Ви ведете блог?
9. Ваші улюблені літературні герої?
10. Де Ви хотіли б жити?
11. Ваше життєве кредо?
Найцікавіші  блоги, яким ми передаємо нагороду "Liebster Blog Award":
Відмічаємо нагородою  ті блоги, які ми вважаємо :

четвер, 24 липня 2014 р.

"Бібліотечний дворик" гостинно запрошує друзів

Хлопчики та дівчатка!
Ви бажаєте весело і з користю провести канікули? У дружній компанії яскравого сонця, блакитного неба і аромату літніх квітів?! Запрошуємо вас зустрітися з улюбленими літературними героями і послухати захоплюючі казки українських та зарубіжних письменників.
Дорогі тата й мами!
Ви вийшли погуляти у двір з дітьми і не знаєте чим їх зайняти? Загляньте в наш "Бібліотечний дворик"! Тут ви зможете разом з дітьми почитати цікаві книги, пограти в настільні ігри і з користю провести час.

Чекаємо Вас щочетверга, о 14:00, за нашою адресою (у дворі бібліотеки).

Не забудьте прихопити з собою гарний настрій і променисту посмішку!

вівторок, 15 липня 2014 р.

Відкрий бібліотеку, що поруч


У самому розпалі літо, здається можна трішечки розслабитись, але працівники бібліотеки активно шукають нові форми реклами книги і як зацікавити малечу читати.
Нещодавно, в парку «Веселка», що недалеко від нашої бібліотеки, ми розмістили на деревах початок повчальної казки братів Грімм «Бременські музиканти»,  в якій розповідається про те, що потрібно до тварин ставитись з повагою, і взагалі, бути чуйним та турботливим до всіх, хто поряд. На  останньому ж малюнку запросили до себе на гостину всіх тих, хто хоче дочитати книгу, та познайомитись з новими, незвичайними героями з Країни Казок.

середу, 9 липня 2014 р.

Ми намагаємось вчитися все життя

«Ми підтримуємо всіх, хто отримує задоволення від читання і намагається вчитися все життя»
(Місія нашої бібліотеки)
Добігає екватора Літо-2014 р., напевно, перше літо за життя більшості з нас, яке не так сповняє радістю, як всі минулорічні. Перше літо, яке прийшло в свій час, але не загоїло своїм теплом рани, які кровоточать на нашій рідній землі та в наших серцях. Немовби відчуваючи цей біль, саме Небо плаче разом із нами, рясно поливаючи дощами землю, яка волає про мир. Понад півроку боротьби за право вільно дихати й чесно працювати, за право достойно жити і розвиватися на тій Землі, де сам Бог насадив і вкоренив кожного з нас.
Час швидкоплинний, а хочеться так багато зробити для рідної України і для свого народу. Насправді, кожен з нас багато що може змінити в країні на краще, якщо на своєму робочому місці буде прикладати серце, проявляти творчість, вкладати всю свою душу. Для цього достатньо прийняти рішення бути таким і дотримати його.
Наталя Жаборовська
Саме в цьому і полягає місія нашої бібліотеки: підтримати таких рішучих і наполегливих людей, які не втомлюються вчитись.
Звичайно, самі ми також постійно навчаємося і, як фахівці, намагаємось, як-то кажуть, "тримати руку на пульсі", тому що не зможемо дати того, чого не знаємо. (Чи ж не так?)
Сьогодні колектив бібліотеки мав змогу переглянути звіт про навчання на курсах підвищення кваліфікації однієї із своїх колег, бібліографа інформаційно-бібліографічного відділу, молодого фахівця Наталки Жаборовської.
«Престиж бібліотечної професії і бібліотеки в цілому залежить від рівня професійної майстерності співробітників. Безперервна бібліотечна освіта є шляхом до справжнього професіоналізму, до чого ми всі і прагнемо, а особливо молоді спеціалісти, такі як я. Працівник, який дійсно хоче бути фахівцем своєї справи, повинен навчатися та займатися самоосвітою з моменту обрання професії», - зацитувала Наталя наших колег із Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка.
«За оцінками люблячих все підраховувати американців, щорічно фахівець повинен оновлювати 5% теоретичних і 20% практичних професійних знань, вони навіть ввели своєрідний термін «одиниця старіння знань фахівця – період напіврозпаду компетентності».
Звіт, був представлений у вигляді достатньо змістовної презентації «Організація та управління змінами в публічних бібліотеках в умовах інформатизації та соціально-економічних перетворень», яку і пропонуємо Вам переглянути.


понеділок, 7 липня 2014 р.

Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Добротний будинок можна звести лише на міцному фундаменті. Для нашої держави таким фундаментом є місцеве самоврядування.
Система місцевого самоврядування на сьогодні не задовольняє потреб суспільства.
Одним з основних завдань реформи -  є забезпечення оптимального перерозподілу повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.
Учасники сьогоднішнього заходу ознайомились з порівняльною таблицею до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» та з підбіркою матеріалів «Влада і громада» (газета Урядовий кур’єр). Також обговорювалось  питання повернення районних Рад столиці та посилення ролі органів самоорганізації населення в питанні фінансування їх діяльності.