Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 30 грудня 2014 р.

Віртуальний довідковий сервіс «Запитай у бібліографа»


Шановні відвідувачі блогу!
Якщо Ви бажаєте отримати бібліографію або певну інформацію з тих чи інших питань, яку не маєте часу підшукувати самі, пропонуємо Вам скористатись віртуальним довідковим сервісом «Запитай у бібліографа», який розпочинає роботу з 1 січня 2015 р.
Скориставшись цією послугою, ви зможете отримати відповідь на запитання в режимі віддаленого доступу.

Для того, щоб замовити довідку завітайте на сторінку «Запитай у бібліографа», ознайомтесь з правилами надання нашої послуги і заповнити форму.

Вкажіть, будь ласка, свою електронну пошту (e-mail) і тему, що Вас цікавить.
В тексті повідомлення Ви можете деталізувати, що саме бажаєте отримати із зазначеної теми: бібліографічний або вебліографічний список або покажчики, що підготовлені нашою бібліотекою (при наявності таких).

Якщо Ви не потребуєте виконання складної довідки, а Вам потрібно дізнатись про наявність чи відсутність у фонді Бібліотеки конкретного видання або продовжити термін користування ним, пропонуємо заповнити форму, вказавши Прізвище, № читацького квитка та назву книги. АБО
Зверніться до нас через Skype-Chat (чат), який розташований праворуч, у сайтбарі. Просимо зробити в назві позначку «Продовжити термін».

Ми продовжимо термін користування книгою і надішлемо Вам повідомлення.

Ви також можете висловлювати свої побажання та зауваження.

Нагадуємо також, що ми завжди раді спілкуванню з Вами на наших сторіночках в соціальних мережах.
Ми працюємо для того, щоб бути корисними для Вас!
(Звертаємо Вашу увагу на те, що інформація про Вашу електронну пошту (e-mail) має суворо конфеденційний характер і не буде видна іншим користувачам)

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


четвер, 25 грудня 2014 р.

Де мандрує Новий рік

Сьогодні діти з трьох шкіл мікрорайону "Нивки" взяли участь в інтегрованій ігровій програмі під назвою "Де мандрує Новий рік". Учасниками програми стали діти молодшого шкільного віку - переселенці з Донбасу. А проводив це веселе та захопливе дійство Дитячий Ігровий Майданчик "Равлик" під керівництвом Ірини Запольської.

Більше фото тут
Під час інтегрованої ігрової програми було проведено майстер-клас-виставу з фрізлайту, під час якої школярі мали змогу створити листівки новорічної тематики. Звичайно, картинка у всіх була схожа, досить спрощена, але кожен отримав цікавий урок і дуже веселу виставу. 
Читати далі

вівторок, 16 грудня 2014 р.

Відеоконференція?! Це зручно

Сьогодні наша бібліотека прийняла участь у відеоконференції «Бібліотека – територія єдності», яку підготувало Рівненське відділення УБА.

Спікери конференції - колеги з Рівненської, Миколаївської та Тернопільської бібліотек (міської, районної та обласної) - напрацювали позитивний досвід в питаннях обслуговування внутрішньо переміщених осіб і з готовністю ним поділилися.

За повідомленням УБА, планується проведення щонайменше трьох відеоконференцій у період до кінця січня 2015 року. Естафету з проведення передано Чернігівському відділенню УБА.
_______________________________
Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

Чи виросте білий лебідь із бридкого каченяти?

Пошук альтернативних джерел енергії є не лише основою побудови конкурентоспроможної економіки, але й часто умовою самого існування енергодефіцитних країн.

Сьогодні до нас завітав професор, доктор фізико-математичних наук КНУ ім. Т. Шевченка, автор статті "Чи виросте білий лебідь із бридкого каченяти?" Володимир Іванович Висоцький. Присутні на заході студенти Університету третього віку взялии активну участь у обговоренні статті, адже її тематика надзвичайно актуальна в умовах сьогодення.

У статті йде мова про перспективи створення та використання реальної альтернативи традиційному вуглеводному паливу і не менш традиційній "урановій" ядерній енергетиці. Йдеться про створений в 2011 році італійським інженером, на основі цих процесорів, реально працюючий тепловий генератор, який отримав назву - каталізатор енергії.

Читати далі

середу, 3 грудня 2014 р.

Жити довго із задоволенням

В здоровому тілі - здоровий дух! Цей вислів знають майже всі, але як часто ми серйозно замислюємось про своє здоров’я? Наскільки відповідально підходимо до цього? Проблема збереження здоров’я та продовження активного життя дуже актуальна для України, де 4% дорослого населення мають хронічні захворювання.

Разом з тим зростає кількість людей, які намагаються вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватись, займатись фізичними вправами так як розуміють, що від цього залежить якість їхнього життя.

Ведуча заходу, кандидат медичних наук, Віра Ковальова надала цікаву та корисну інформацію про здоровий спосіб життя, навела приклади з життя відомих людей минулого і сьогодення.

Огляд книги Хосе Репресаса "7 жизненых путей к здоровью, благополучию и долголетию" провела бібліотекар читальної зали Н. Говоруська.

Всі присутні на заході були єдині в думці, що здоров’я - це те, що допомагає нам досягати поставлених цілей, вести активний спосіб життя, втілювати мрії і долати труднощі. А тому прийняли рішення провести цикл заходів на цю тему щосереди в бібліотеці.