Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 24 червня 2015 р.

Незабутні пісні...

Чудова літня пора покликала більшість користувачів бібліотеки на природу, а для тих, хто залишився у місті, 24 червня бібліотека розпочала цикл відео-лекцій під назвою «Особистості». Перша зустріч була присвячена пісні Другої світової війни, а саме творчості Марка Бернеса. 

Одна з найбільш ліричних пісень Другої світової «Темна ніч» була написана для фільму «Два бійці» поетом Володимиром Агатовим і композитором Микитою Богословським в 1943 році. Фільм знімався в Ташкенті, в який була евакуйована Київська кіностудія.

У фільмі «Два бійці» пісня «Темна ніч» звучала голосом Марка Бернеса з вуст головного героя фільму Аркадія Дзюбина. Після появи на екранах «Двох бійців», популярність пісні буквально зашкалювала. 

З нею пов’язана одна цікава історія: весь перший тираж пластинки, в 40-х роках, було знято через виявлення "лівого" шороху у фонограмі. А причиною зайвих звуків стали ... сльози однієї з працівниць заводу, зворушеної душевними словами пісні. Сльози впали на воскову матрицю і ... забезпечили простій трудівниці Галі Журавльовій місце в історії ...

Учасники відео-лекції дізнались багато цікавих подробиць з життя та творчості М. Бернеса

Тепер такі зустрічі будуть регулярними. 

Щосереди, в бібліотеці, ми чекаємо на тих, 
хто цєї літньої пори залишився вдома.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).




Немає коментарів:

Дописати коментар