Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 14 грудня 2015 р.

Гостинці від Святого Миколая

Хто не знає про Святого Миколая? Малий і старий знає про нього. Християнський світ вважає його за великого угодника Божого. З великим нетерпінням чекають на прихід Миколая діти. Наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для всіх святом Милосердя, святом Доброти, Прощення і Любові до ближнього.

У нас здавна шанують Святого Миколая. Може тому, що одне з його див сталося саме в Києві.

Якось чоловік із дружиною поверталися із гостей. Але їхали вони не звичайним шляхом, а пливли по Дніпру. Жінка задрімала і маленька дитина, що була у неї на руках, упала у воду… Якими словами описати горе батьків? 

«Святий Миколаю, врятуй мою дитину!» - ридала мати, бо ніч темна, а річка глибока; дитину могло врятувати тільки диво. І як же здивувалися люди, коли вранці в соборі Святої Софії вони знайшли дитя, - те саме, що впало в Дніпро, живе й здорове! Відтоді в Києві збудовано багато церков на честь святого Миколая Чудотворця.

Більше фото ТУТ
Цього дня святий Миколай зі своїми янголами завітав на наше свято. Вихованці Будинку дитячої творчості Шевченківського району, під керівництвом Л. Мончак, поставили чудову виставу, під час якої діти дізнались багато цікавої інформації про святого Миколая.

Під час заходу пролунали українська народна колядка «Нічка темная», пісні «Зима» (у виконанні вокального гурту «Доміно»), «Червона калина», «Біла казка», «З Новим Роком», а також вірші про Миколая.

На завешення прозвучало звернення до святого Миколая від усіх учасників заходу:

- Святий і добрий Миколаю,
Чекаєм на тебе давно.
Що нам даси – про це не знаєм
Та просимо тебе одно:
- Ти нам в здоров’ї дай зростати,
Щоб ми з руїн могли підняти
І звеселити рідний край.
- А всьому нашому народу
Ти добру волю принеси.
Усяке зло й лиху пригоду
Від України відведи…


Всім присутнім  святий Миколай подарував гарний настрій, до того ж діточкам - прекрасні подарунки. Батьки мали змогу проконсультуватися у психолога бібліотеки й отримали запрошення до чарівного світу книги.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар