Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 17 грудня 2015 р.

Кардіограма душі: сторінками пісенної поезії

Поезія – найважливіше культурне явище. Це всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими, любити, вірити, надіятись.

Українська пісенна культура − одне з найцінніших духовних надбань народу за його багатовікову історію. Вона посіла справді визначне місце, ставши невід’ємною складовою кращих здобутків світу.

Наш літературно-музичний альманах покликав юних кадетів, що навчаються у школі-інтераті  23, у світ своєрідної поезії. Це подорож сторінками саме пісенної поезії, або як її ще називають – авторської пісні.

Повів у чарівний світ пісенної поезії присутніх відомий бард і композитор Ігор Якубовський. В його майстерному та душевному виконанні прозвучали пісні на слова великих поетів: Т. Шевченка, О. Олеся, Л. Костенко, Є. Маланюка, а також гостро-дошкульна, але така оптимістична авторська пісня Тризубого Стаса.

Відзвучала остання мелодія, але довго не вщухали оплески. В душі кожного присутнього знайшли відгук славетні твори великих українських поетів, які за допомогою музики та майстра пісні Ігоря Якубоського допомогли зрозуміти, що і у радісні, і у сумні хвилини свого життя потрібно звертайтесь до поезії, до авторської пісні, бо саме музика та поезія завжди допомагали і допомагають нам вижити».

Книжкова виставка «Слово і доля» стала хорошим доповненням заходу, адже всі присутні мали змогу ознайомитись з книгами, які перегукуються з тематикою літературно-музичного альманаху.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар