Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 24 червня 2015 р.

Незабутні пісні...

Чудова літня пора покликала більшість користувачів бібліотеки на природу, а для тих, хто залишився у місті, 24 червня бібліотека розпочала цикл відео-лекцій під назвою «Особистості». Перша зустріч була присвячена пісні Другої світової війни, а саме творчості Марка Бернеса. 

Одна з найбільш ліричних пісень Другої світової «Темна ніч» була написана для фільму «Два бійці» поетом Володимиром Агатовим і композитором Микитою Богословським в 1943 році. Фільм знімався в Ташкенті, в який була евакуйована Київська кіностудія.

Читати далі

вівторок, 23 червня 2015 р.

Фітнес для мозку

Розгадуванням кросвордів захоплюється велика кількість людей. Це одна з найбільш розповсюджених інтелектуальних ігор. Точних даних з приводу того, коли вона з’явилась немає, але існує думка, що це було саме в 19 ст. 

Історія кросворду налічує близько ста років, а версії його виникнення, на сьогоднішній день, дуже суперечливі. Хоча можливо, що його історія набагато давніша, просто на неї звернули увагу лише тоді, коли кросворд став популярний у всьому світі. Згодом у багатьох націй виникло бажання вступити в суперечку з приводу приналежності пальми першості цього геніального винаходу.

Читати далі

понеділок, 15 червня 2015 р.

Казкова країна добра і краси

Літо - це маленьке життя, яке заряджає кожного позитивом, гарним настроєм та чудовими емоціями на цілий рік. А особливо це стосується школярів. Вони з особливим нетерпінням чекають на літню пору, адже влітку починаються канікули, які тривають цілих три місяці.

Під час літніх канікул можна досхочу відпочити від шкільних буднів та вдосталь порадіти життю: грати в ігри, кататися на велосипеді, мандрувати, купатися, засмагати на пляжі, а також читати різні цікаві книги.


Читати далі