Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 30 липня 2015 р.

У пошуках скарбів на острові дитинства

Для маленьких непосидючих нивчан зовсім непомітно промайнув тиждень, адже вони з нетерпінням чекали на нову зустріч на літньому творчому майданчику в бібліотеці. 

Побувавши хоч раз на "Чарівному острові дитинства" дітям обов'язково хочеться прийти знову, а ще - привести своїх друзів та знайомих. Так і було цього разу: весело, дружньо, позитивно та жваво.
Читати далі

пʼятницю, 24 липня 2015 р.

"Чарівний острів дитинства" орігамить

Незважаючи на неймовірну літню спеку, і те, що дітей було менше ніж минулого разу, чергова зустріч на літньому творчому майданчику була напрочуд емоційною.


Читати далі

середу, 22 липня 2015 р.

Зустрічаймо «МудроЗнайку»!

З 22 серпня 2015 р. 
в приміщенні бібліотеки розпочинає свою роботу безоплатний гурток «МудроЗнайка»
в якому всі заняття проводяться виключно в ігровій формі, по типу «Піраміда» з використанням елементів методики М. Монтессорі.

Читати далі

пʼятницю, 17 липня 2015 р.

Літній творчий майданчик «Чарівний острів дитинства»

Літо – це найулюбленіша пора для всіх дітей, але для багатьох батьків постає питання: як весело і з користю зайняти дитину під час літніх канікул? А відповідь дуже проста: зазирнути до нас на «Бібліоканікули»!

З 16 липня для маленьких киян в бібліотеці  розпочав роботу «Літній творчий майданчик», який покликаний в захоплюючій формі познайомити дітей з бібліотекою, викликати інтерес до читання, створити добру і веселу атмосферу на майстер-класах та іграх.
Читати далі

четвер, 16 липня 2015 р.

Громадське обговорення "Топонімічні новації в Києві"

У матеріалі під назвою "Що з минулого нам потрібне в майбутньому?" ми вже розповідали про актуальну на сьогодні тему: відновлення історичної топоніміки столиці та запрошували всіх небайдужих киян приєднатися до круглого столу з даного питання.

Прекрасні літні дні спливають дуже швидко, і зовсім непомітно підійшов час для обговорення, темою якого стало перейменування вулиць Києва.

Круглий стіл був надзвичайно цікавим, пізнавальним та активним, адже його ведучим став один з найвідоміших дослідників київської старовини, історик, літератор та журналіст Михайло Кальницький

Читати далі

четвер, 2 липня 2015 р.

Що з минулого нам потрібне в майбутньому?

Протягом останнього року київська міська влада повернулась до відновлення історичної топоніміки столиці, а також до перейменування вулиць Києва, назви яких пов’язані з діячами тоталітарного режиму.

А їх є чимало. Майже 100 вулиць столиці підпадають під перейменування відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
Читати далі