Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 30 вересня 2015 р.

Бібліотека збирає друзів

«Таємнича і загадкова ця річ – вплив книжки на людину. Без слова, без писемності та без книг немає історії, немає поняття людство.»
Г. Гессе
Незважаючи на зовнішні чинники, що заважають повноцінно розвиватися українській книжковій справі, автори та вітчизняні видавництва багато чим порадували читачів на XXII Форумі видавців у Львові.

Дуже цікавий огляд новинок Львівського книжкового Форуму «Шок і трепет» провела пані Ксенія Мацкевич, яка є керуючим партнером компанії PR-Prime, координатором PR-Space Congress та головним редактором часопису «Театральна пектораль».

Читати далі

понеділок, 28 вересня 2015 р.

Партизани сьогодення

Наша земля може пишатися своїм народом, своїми доньками й синами за їх щиру любов і вірність, за почуття глибокого патріотизму.

Сьогодні відбулась зустріч лідерів шкільного самоврядування району із жителькою Луганської області, 17 річною Євдокією Кулініч, яка зараз закінчує школу в Броварах.

Вона протягом 4-х місяців з ранку до вечора стояла на вулиці з українським прапором і проводжала українських воїнів, що прямували на передову! 

Читати далі

пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Хвилини радісного читання

Дитяча книга – це перш за все знайомство із нескінченним світом літератури, яке триватиме протягом всього життя. Книги розважають і захоплюють. Вони спонукають нас сміятися і плакати, розвивають, збагачують нашу мову, а також допомагають нам  удосконалюватися.

Книги дають нагоду замислитись, що таке «правильно» і «неправильно», що таке «добро» і «зло», допомагають приймати рішення в багатьох життєвих ситуаціях, а крім цього, складають добру компанію, коли ми почуваємось самотніми.
Читати далі

четвер, 24 вересня 2015 р.

Яблучна сюїта

Я люблю, як буває осінню пахне яблуками у хаті. 
А. Малишко

Яблуневі сади займають на Землі майже 5 мільйонів гектарів, чи не кожне друге плодове дерево – яблуня. І це не дивно, адже яблука – це справжня схованка корисних речовин. Вони містять у собі органічні кислоти, цукри, вітамін С, каротин.

Можливо, саме через це, яблука займають неабияке місце в міфології та літературі.: одинадцятим подвигом Геракла стало викрадення яблук Гесперід – чарівних золотих плодів вічної молодості. А чого варте яблуко розбрату, що привело, врешті-решт, до Троянської війни!

Читати далі

вівторок, 22 вересня 2015 р.

Децентралізація: за і проти

Сьогоднішній круглий стіл був присвячений актуальній темі, яка в умовах сьогодення дуже цікавить громадськість  - децентралізації влади.

А це, як ми знаємо, передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Так, аби якомога більше повноважень мали ті органи, що ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найбільш успішно. 
Читати далі

понеділок, 14 вересня 2015 р.

Бібліотека в лотереї життя – завжди виграш!

13 вересня в парку «Веселка» за сприяння депутата Київради Костянтина Ялового відбулося свято Знань, яке надзвичайно сподобалось відвідувачам.

Всім відомо, що знання знаходяться в книгах. А яке ж свято Знань без мудрого, розважливого та найвірнішого друга, який супроводжує нас протягом усього життя?

Читати далі

четвер, 10 вересня 2015 р.

"Четвер, 10 вересня, бібліотека ім. М. Костомарова - політ нормальний!"

В цей день бібліотека розпочала новий міні-проект "День інтелектуальних ігор в бібліотеці", який має на меті розвивати пізнавальний інтерес учнів, логічне мислення, виховувати в них уважність,  впевненість в собі, а також популяризувати серед дітей цікаве інтелектуальне дозвілля.

А стартували ми з гри "Рейс 501", яка надзвичайно сподобалась дітям. Учасники, учні 4-го класу СШ №27, отримали картки із завданнями польоту і дружно вирушили в дорогу. 
Читати далі

пʼятницю, 4 вересня 2015 р.

Краплина світу в кольорах

Сонячна, барвиста, позитивна та по-дитячому світла. Такими словами можна охарактеризувати виставку картин художниці Лепехи Таїсії Василівни, яка проходить цими днями у стінах бібліотеки.

Автор виставки - талановита та багатогранна особистість, адже вона створює прекрасні картини, пише, а також ілюструє дитячі книжки, поезії та гумористичні твори. 

Читати далі