Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Звідки пішли Нивки


Тема нашої зустрічі з першокурсниками Інституту психології і соціальних комунікацій державного університету ім. Драгоманова, продиктована місцезнаходженням навчального закладу, адже він розташований на вулиці Саратовській, 20.

Тож ми вирішили розповісти студентам, а більшість з них кияни, що ж означає цей топонім і як він сформувався. Ну і, звичайно, ознайомити їх з можливостями бібліотеки.

Читати далі

четвер, 26 листопада 2015 р.

Дім, у якому ти живеш

Тема енергозбереження, яка нещодавно розглядалась в рамках круглого столу, знайшла своє відображення під час відео-перегляду "Екологічні поселення та екомазанки"

Хата мазанка протягом багатьох століть була традиційним житлом мешканців центральної та східної України. У будівництві мазанки використовувалися місцеві будівельні матеріали, такі як: глина, дерево, солома, очерет. У наш час мазанка об'єднує в собі, одночасно, затишок справжнього житла, екологічність, міцність і стійкість до вологи та холоду.

Читати далі

понеділок, 23 листопада 2015 р.

Енергозбереження у побуті

Починаючи з 2008 року, 11-го листопада світ відзначає Міжнародний день енергозбереження.

Перед суспільством постало непросте завдання: не погіршуючи рівень комфорту сучасної людини (яка присвячує значну частину свого життя освіті, здоров'ю, розвитку, творчості, дозвіллю) оптимізувати своє споживання енергії, економлячи при цьому корисні копалини і природні ресурси.

Зростання тарифів змушує і українців замислитись над питанням енергозбереження та енергоефективності власного житла.

Читати далі

четвер, 12 листопада 2015 р.

Подорож в країну добрих сердець

13 листопада відзначається Всесвітнє свято Доброти, а напередодні, бібліотека разом з казкаркою Джінні (письменниця Євгенія Пірог) приймали юних кадетів.

Розпочали зі знайомства з бібліотекою, а потім пані Євгенія розіграла в особах свій вірш «Герц Барвінка й Будяка» про двобій цих рослин, де Барвінка підтримали всі тендітні квіти, що цвіли в садочку.
Читати далі

пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

Поговоримо про толерантність

20-й рік поспіль 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. На 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО у 1995 році було одностайно прийняйнято Декларацію принципів толерантності. За пропозицією ООН, з 1996 р. щорічно у всьому світі цього дня відзначають Міжнародний день толерантності.

Що ж таке толерантність? Значень у цього слова багато: співробітництво, дух, партнерство, готовність миритися з чужою думкою, повага прав інших, прийняття іншого таким, яким він є, здатність поставити себе на місце іншого, повага права бути іншим, визнання рівності інших, терпимість до чужих думок, вірувань, і поведінки, відмова від домінування та насильства.
Читати далі