Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 22 січня 2016 р.

Органічне землеробство – необхідність для людства

Більше 60000 років культурного землеробства зберігалась родючість ґрунтів. Останні ж 200 років руйнівна дія людини на природу, і в тому числі на землю, за своїми результатами в багато разів перевищила те, що відбувалось тисячоліттями.

В своїй книзі «Умный огород» М. Курдюмов пише: «…з’явились сотні отрут, кількість обробок досягла десятка за сезон. І стало ясно, що в комерційному виробництві неможливо зберегти продукцію чистою – вона стала небезпечною для здоров'я…».

У Києві створено «Клуб Органічного Землеробства». Його мета – повернути людям розуміння природного землекористування, розповісти про те, як вирощувати екологічно чисті урожаї при мінімальних трудозатратах, познайомити з інвентарем розумного землевласника, а саме: з плоскорізами Фокіна.

Під час заходу, який проходив в Інтернет-залі бібліотеки, слухачі факультету «Дім. Сад. Город» мали змогу ознайомитись не лише з вітчизняними засобами землеробства, але й переглянути мультимедійну презентацію про органічне землеробство, дізнатись про досвід закордонних фермерів з Канади, Ізраїлю, Голландії, а також про систему обробки землі No Tail.

Учасники заходу також переглянули тематичну підбірку «До землі з душею» та прийняли рішення про зустріч з членами клубу «Органічного землеробства».

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).



Немає коментарів:

Дописати коментар