Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 25 лютого 2016 р.

Let's Speak English

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. І це не дивно, адже англійська - це практично необмежений доступ до інформації, безліч комунікаційних, кар’єрних, та й взагалі всіляких можливостей на глобальному рівні. Тож це вже не просто іноземна мова, а мова світова.

Сьогодні приблизно кожний шостий у світі говорить мовою Шекспіра. Наприклад, 3/4 усіх електронних листів в Інтернеті написані англійською, а 2/3 науковців у всьому світі використовують саме англійську. Затребуваність англійської зростає з кожним роком.

Нині вимова і лексика англійської мови відрізняються в різних частинах світу, де вона є головною мовою спілкування. Основні варіанти – британська, англійська, й американська. Кількість діалектів в цих країнах дуже велика.

Сучасний англійський алфавіт складається з 26 літер, а найдовше слово має 1909 літер. 

З метою популяризації вивчення та сприяння підвищенню рівня володіння англійською мовою жителів мікрорайону, бібліотека створила куточок «Говоримо англійською», де представлена література про Великобританію, словники, підручники для різних спеціальностей, а також тести та розмовні теми, диски та книги для малечі.

Імпровізований паркан інформує про виникнення англійської мови, безкоштовні курси в Києві, курси англійської мови в Шевченківському районі, он-лайн ресурси для вивчення мови та багато іншого. Можна навіть пройти тест та визначити  рівень знання мови.

В абонементному відділі на користувачів бібліотеки чекає книжкова виставка «Новий британський роман».

Більше фото ТУТ
Про важливість англійської мови знає кожен, але не всі беруться її вивчати. Причини різні: бракує часу, мотивації, реcурсів… але, зазвичай, усе можна звести до однієї: люди не знають з чого почати, чи куди саме звернутися.

З 25 лютого запрацював новий спільний проект бібліотеки та ГО «Рідні Нивки» - гуртки по вивченню англійської мови для мешканців мікрорайону.

«Let's Speak English» і ще багато цікавих ініціатив чекають на жителів «Нивок».

Вивчити мову може кожен. Потрібні тільки бажання і правильний підхід.

Слідкуйте за новинами та долучайтесь!

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар