Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 14 березня 2016 р.

Обираємо оптимальний метод управління багатоповерхівками

Нещодавно законодавство, щодо врегулюванню відносин у сфері реалізації права власності в багатоквартирному будинку, зазнало помітних змін.

Зокрема, було прийнято Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 р. № 417-VIII.

Законом запроваджено низку нововведень, спрямованих на забезпечення співвласників багатоквартирних будинків дієвим механізмом для прийняття рішень щодо утримання й управління спільним майном.

На зустрічі ми намагалися з’ясувати - яка із форм управління спільним майном жителів багатоповерхівок є оптимальною. 

Відкрила засідання завідуюча бібліотеки Ліна Яківна Пескіна, розповівши про законодавче підгрунтя створення в будинках об’єднання співвласників. 

Заступник начальника Управління житлово-комунального господарства Шевченківської РДА Олександр Слободянюк виступив з інформацією «Що нового в управлінні багатоквартирними будинками».

Пан Олександр  зазначив, що ОСББ створюється на основі права сумісної власності і представляє лише співвласників нерухомості, щоб самостійно вирішувати — хто обслуговуватиме будинок, які будуть внески на його утримання (квартплата), кому здавати в оренду нежитлові приміщення тощо, куди витрачати гроші. Ефективне використання коштів і контроль приводять до якіснішого та раціональнішого утримання будинку.

Член громадської ради при Шевченківській РДА Гольдський В. (БФ «Турбота поколінь») представив мультимедійну презентацію «Як працюють управляючі компанії ОСББ». Він акцентував увагу присутніх на розбіжностях в законодавстві, звернув увагу на важливі моменти, які слід знати при створенні ОСББ.

Наприкінці виступив виконуючий обов'язки голови Громадської ради Шевченківського району м. Києва, багаторазовий чемпіон світу з фехтування  Юрій Чиж. Він ознайомив присутніх з роботою Громадської ради.

Засідання круглого столу відбулося активно та жваво, адже в обговоренні брали участь всі присутні.

Тематична добірка публікацій
 преси та інтернет-ресурсів

В результаті було прийняте рішення, що такі зустрічі з мешканцями району слід проводити частіше, аби детальніше обговорити кроки, які необхідно зробити співвласникам, котрі наважилися на створення ОСББ.


За матеріалами: www.osbb-inform.com.ua, shev.gov.ua




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар