Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Робота для справжніх чоловіків

Приймати рішення й відповідати за наслідки – ознака дорослої людини. А особливо це стосується питання вибору майбутньої професії, тут важливо не помилитися. 

На профорієнтаційному тренінгу учні 11 класу СШ № 95 вивчали себе, свої зацікавлення та здібності, а також говорили про те, як їх оптимально поєднати.

Усі учасники заходу в майбутньому бачать себе успішними. А щоб мрії здійснювались, треба поєднати свої зацікавлення і здібності, бо від цього великою мірою залежить, на скільки учні зможуть самореалізуватися в житті.

У світі сьогодні існує понад 40 тисяч професій і спеціальностей. Але їх кількість під впливом розвитку науково-технічного прогресу постійно змінюється. Вважається, що протягом 10 років зникає близько 5 000 професій і стільки ж виникає нових. За деякими підрахунками ще 30 років тому половини сучасних професій не існувало.

Яка ж формула вибору професії? Про це йшлося у виступі психолога Центру зайнятості Ірини Ларіної.

Наш захід присвячений військовим професіям. У цей непростий для України та її Збройних Сил час у суспільстві спостерігається зміцнення авторитету військової служби.

Збройні сили України гарантують своїм військовослужбовцям гідну зарплату, вищу за середню по країні. Солдат на посаді стрільця, що несе службу поза зоною АТО, отримує щомісяця не менше 7 000 гривень. Залежно від посади, звання, терміну проходження служби, кваліфікації ця сума збільшується.

Про те, де здобути військові знання, виші та училища розповів у своєму виступі заступник військового комісара Шевченківського району м. Києва, підполковник Тісовський Михайло Миколайович. Зупинився він і на питанні служби за контрактом в Збройних силах України, вказавши її переваги і перспективи.

Усі громадяни України, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом, повинні звернутися до військового комісаріату за місцем проживання (реєстрації), в якому кандидат може ознайомитися з переліком вакантних посад та підібрати посаду (обрати майбутню професію).

Курсанти Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою Максим Горностай та Аліна Ворошиліна розповіли та показали фільм про свій учбовий заклад, що розташований по вул. Гарматна, 10. Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою дає не лише середню і спеціальну освіту, а й загартовує молодь і наділяє певними військовими знаннями.

Учні з увагою слухали своїх ровесників. Можливо, комусь із них припала до душі професія військового.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар