Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 30 березня 2016 р.

Сучасна українська культура як канал комунікації та формування світогляду

Цивілізований світ – це світ, де культура займає центральне становище. Чи здатна культура змінити виміри життя? Про це можна сперечатися. Але те, що культура впливає на буття людей – це аксіома.

Про стан і місце в суспільстві нинішньої української культури розповіли ведучі - директор компанії PR-Prime, засновник і власник видавництва «Кальварія» Петро Мацкевич та Ксенія Мацкевич - керуючий партнер компанії PR-Prime, координатор PR-Space Congress, головний редактор часопису «Театральна пектораль».

Читати далі

середу, 23 березня 2016 р.

Бо я українцем зовуся

«Пробудження і витворення історичної свідомості, усвідомлення та показ історичного буття нації – це головні завдання національного виховання – це використання культурних цінностей нації, створення і підготовлення ґрунту, на якому ті цінності могли би примножуватись».
Микола Євшан
Метою нашої пізнавально-ігрової програми, в якій взяла участь старша група дитячого садка № 465, стало поглибення й примноження знань дітей про український національний одяг.

Особливості костюма є важливим джерелом вивчення етнічної історії населення, його соціально-класової структури, естетичних поглядів та уявлень.

Читати далі

понеділок, 14 березня 2016 р.

Обираємо оптимальний метод управління багатоповерхівками

Нещодавно законодавство, щодо врегулюванню відносин у сфері реалізації права власності в багатоквартирному будинку, зазнало помітних змін.

Зокрема, було прийнято Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 р. № 417-VIII.

Законом запроваджено низку нововведень, спрямованих на забезпечення співвласників багатоквартирних будинків дієвим механізмом для прийняття рішень щодо утримання й управління спільним майном.

Читати далі

середу, 9 березня 2016 р.

Любий наш Кобзарю

9 березня ми вшановуємо пам’ять великого поета та художника Тараса Шевченка. Для нас ця геніальна постать ще особлива тим, що ми живемо у районі, що носить його ім'я.

Тарас Шевченко був людиною унікальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені народу. Життєвий шлях носив його по Україні, Росії, Європі. Але в нього було одне єдине кохання і пристрасть – рідна Україна.
Читати далі