Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

неділю, 29 травня 2016 р.

До Книги рекордів Гіннеса з бібліотекою!

Ура! Ми змогли! Бібліотека вперше взяла участь у найбільшому за всі часи уроці англійської мови, який пройшов 28 травня в багатьох містах України у формі англомовного розмовного клубу. Кожен учасник вніс свій вагомий вклад у подолання світового рекорду.

Проект пройшов в рамках кампанії «Україна Speaking», а координацію здійснила команда GoGlobalі та Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні. 

Читати далі

четвер, 26 травня 2016 р.

Люби і знай свій рідний край

Маршрут переможців ТУТ
Як розвивати інтерес до вивчення історії, географії та культурної спадщини рідного району? Як виховати юних патріотів української землі, навчити учнів працювати однаково відповідально як за себе, так і за команду?

Як забезпечити постійне зацікавлення дітей історією та культурою рідного міста? Як виявити загальну ерудицію дітей, їхній життєвий досвід, вміння приймати рішення?

Читати далі

вівторок, 24 травня 2016 р.

Стань учасником найбільшого мовного уроку у Світі!

28 травня 2016 року о 13:00 українці спробують побити світовий рекорд "Найбільший мовний урок у Світі".

Ми не можемо залишитися осторонь створення української історії, тому наша бібліотека є одним із місць проведення уроку в Києві. 

Читати далі

середу, 18 травня 2016 р.

Прогулянка вулицями Шевченківського району: будинки і долі

Напередодні Дня Києва в бібліотеці відкрилась виставка-інсталяція під назвою "Прогулянка вулицями Шевченківського району: будинки і долі".

Уявна мандрівка дає змогу читачам більше дізнатися про приватні будівлі та імена відомих осіб, пов’язані з ними. На жаль, багатьох з цих споруд вже немає.

На виставці представлені книги найвідоміших істориків Києва: І. Грича, М. Кальницького, В. Галайби, М. Петровського та інших.

Читати далі

понеділок, 16 травня 2016 р.

Протидія торгівлі людьми: правила безпечної поведінки

Сьогодні багато українських громадян отримують пропозиції працювати чи навчатись за кордоном. Жінки чи дівчата охоче погоджуються на шлюб з громадянами іноземних країн. На жаль, не завжди такі пропозиції закінчуються на користь наших співвітчизниць та співвітчизників – людей продають як товар. 

Торгівля людьми – злочин, який карається Законом України (ст. 149 Кримінального кодексу України). 

Читати далі

пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Кладу ниточку на щастя, на здоров’я: вишиванка як оберіг людини

19 травня Всесвітній день вишиванки  (святкується щороку в третій четвер травня). Це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. І це не дивно, адже мистецтво української вишиванки славиться на весь світ і є одним з найбільш упізнаних символів нації.

Читати далі