Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 29 вересня 2016 р.

Добрий день, сусіди!

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек  ми провели ліб-моб «Добрий день, сусіди!»

Його мета: познайомити організації та заклади, що знаходяться поблизу, але не є користувачами бібліотеки, з можливостями нашого районного інформаційного центру. 

Читати далі

середу, 28 вересня 2016 р.

Бабин Яр – уроки трагедії

«Перед Бабиним Яром летять журавлі
вересневе ридання.
Понад Бабиним Яром летять журавлі
як надія остання…»
29 вересня 75 років з найвеличнішої трагедії ХХ століття – розстрілів в Бабиному Яру. Розстріли, які продовжувалися 2 роки. За цій час було знищено десятки тисяч людей різних національностей: євреї, роми, українці, росіяни, військовополонені, борці за незалежність України.

Все почалося 29 вересня 1941 року в окупованому нацистами Києві. За два дні вбили понад 30 тисяч євреїв, не враховуючи дітей – їх розстрілювали без ліку.

Читати далі

четвер, 22 вересня 2016 р.

Фінансова грамотність в бібліотеці, чому б і ні?

«Нажити багато грошей – хоробрість , зберегти їх – мудрість, а вміло витратити – мистецтво»
Авербах

Сьогодні відбулось відкриття факультету фінансової грамотності – спільного проекту бібліотеки, ДВНЗ «Університету банківської справи» та Державного навчального закладу «Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну м. Києва».

Головна мета вивчення курсу – навчити молоду людину правильно розпоряджатися власними фінансами, планувати свій особистий бюджет і захищатися від ризиків, приймати зважені та правильні фінансові рішення:
  • щодо можливостей розширення джерел власних доходів;
  • планування і коригування власних видатків;
  • формування особистих фінансових резервів і здійснення заощаджень;
  • використання кредитних ресурсів і здійснення власних інвестицій.
Читати далі

четвер, 15 вересня 2016 р.

Відеоуроки з української культури в бібліотеці

Сьогодні розпочався спеціальний проект бібліотеки і державного навчального закладу Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну «Видатні імена української культури за фільмами «Гра долі» студії «ВІАТЕЛ».

«Гра долі» зосереджується на приватному житті та на історіях кохання, які завжди впливають на діяльність талановитих особистостей. Якщо через призму високих почуттів подивитися на творчість багатьох відомих людей, то і вони самі, і їхня спадщина розкриються по-новому.

Читати далі

понеділок, 12 вересня 2016 р.

Нам пора для України жить: письменницька велич Івана Франка

В 2016 році ми відзначили дві знаменні дати – 27 серпня виповнилось 160 років від дня народження Івана Франка, а 28 травня – 100 років від дня його смерті.

Якщо Тарас Шевченко – то вершина української поезії, то Іван Франко – вершина українського духу.

Олесь Гончар писав, що Франкові самою природою відведено місце в ряду найвизначніших гуманістів епохи, адже завдяки йому, його невпокійливій совісті, його невсипущій праці ставали ми ближчими до людства, міцнішою й вищою ставала самосвідомість цілих поколінь українського народу, що виходив на арену світових подій уже з Франковою мудрістю, з Франковим досвідом, з його духу печаттю.

Читати далі