Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Іловайськ: розповіді про справжніх людей

«Іловайськ» – роман, який побудований на реальних подіях, де серед героїв, які мають свої прототипи, живуть, здійснюють подвиги і помирають вигадані персонажі.

Два роки тому українські війська потрапили в оточення біля міста Іловайськ на Донеччині. Цей котел став переломним моментом війни на Донбасі.

Читати далі

вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Аплодисменти!!!

В рамках проекту "Відеоуроки з української культури" (як доповнення) представляємо книжково-журнальну виставку "Аплодисменти!!!", присвячену відомим акторам, режисерам, співакам, танцівникам.

Біографії цих людей такі ж цікаві, як і фільми та вистави в яких вони грали, а правильніше було б сказати "жили". Адже "мистецтво ревниве: воно потребує повної віддачі".

Читати далі

четвер, 20 жовтня 2016 р.

Закони грошей

Друге заняття факультету фінансової грамотності розпочалось із мультимедійної презентації, яка була присвячена законам грошей. 

Багато людей їх ігнорують, вважаючи абсолютними дурницями - і марно. Адже гроші вимагають до себе поваги, а закони грошей - тим більше.
  • 1-й закон – Заплати собі
  • 2-й закон – Віддай борги
Читати далі

понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Золоте правило управління часом

«З усіх втрат втрата часу – найтяжча», – казав Григорій Сковорода.

І справді, час біжить дуже швидко. Ми рідко замислюємося над тим, що день минув, його вже не повернеш, а скільки всього можна й треба було зробити! 

Через те, що ми не вміємо раціонально використовувати час, часто всі важливі завдання розв’язуємо в останні дні, як студенти перед сесією. А тому, звісно, не завжди так ефективно, як могли б. Навчитися управляти власним часом – означає підвищити ефективність й успішність своєї діяльності. 
Читати далі

пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Марко Вовчок - надзвичайна жінка й талановита письменниця

В рамках проекту «Відеоуроки з української культури в бібліотеці» відбувся захід, який був присвячений надзвичайній жінці, а також талановитій письменниці - Марко Вовчок. До нас на відеоурок (за фільмом студії «ВІАТЕЛ») завітали учні 10 класу СШ № 27.

Марко Вовчок. Письменниця, перекладач, літературний критик - що ще ми знаємо про цю яскраву та неординарну жінку? Дивно, але і її життя, і її творчість однаково викликали суперечки у сучасників.

Марія Олександрівна Вілінська (справжнє ім'я) мала дворянське коріння. Однак після смерті батька це не врятувало дівчинку від долі «бідної родички».

Читати далі

четвер, 6 жовтня 2016 р.

Конкурс «Як добре я знаю Інет»

Шановні слухачі курсу «Інтернет - світ нових можливостей для студентів 60+», який проходить при нашій бібліотеці, запрошуємо Вас до участі в конкурсі «Як добре я знаю Інет».

Умови конкурсу:

Читати далі

середу, 5 жовтня 2016 р.

На розпуттях волелюдних: життєпис Івана Багряного

2 жовтня 2016 року виповнилось 110 років від дня народження Івана Багряного, прозаїка, публіциста, видавця і політичного діяча. 

З находи цієї дати у нас відбувся вечір-портрет, в якому взяли участь учні 10 класу СШ № 27.

Він уникнув трагічної долі багатьох письменників «розстріляного відродження», проте перебував на лінії найбільшого опору. Письменник став на прю з тоталітарною системою і вижив, довівши правоту своєї позиції й силу української людини.


Читати далі