Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 11 січня 2017 р.

Улюблений мультиплікаційний герой

Любов і негласний інтерес дітей до мультфільмів – факт незаперечний. Яскрава, динамічна картинка захоплює їхню увагу, а звуковий супровід створює враження реальності подій.

Мета нашого заходу пов’язати мультик з книгою казок, за мотивами якої створений фільм, повернути дошкільнят лицем до книжки.
Цьому сприяла виставка-огляд, яку зробила бібліотекар М. Строковська та бесіда по темі.

Коли ж з’явились перші мультфільми?

Це невідомо. З давніх часів люди намагалися «оживити» малюнки. Перші згадування про анімацію (оживлення) датовані І ст. до н. е.

На початку другого тис. н. е. в Китаї з'явилися тіньові вистави. Вони дуже були схожі на майбутні мультфільми

В кінці 17 ст. А. Кішером був вигаданий «чародійний ліхтар», який показував рухоме зображення на склі.

У 1906 році, після того, як була винайдена кінокамера, в Америці був створений перший мультфільм. Автором його був Дж. Блектон. Ранні мультфільми були чорно-білими і «німими». Перший мультфільм зі звуком створив у 1928 році Уолт Дісней. Це був мультфільм «Пароплав Віллі».

Учасниками заходу стали діти з ДНЗ № 388. Юні читачі зачаровано дивились ролик про те, як створюються мультики, потім переглянули мультфільм «Жив-був пес»

Далі була  участь у вікторинах «Відгадай казкового героя», «Упізнай казку» на краще знання мультфільмів. А на закінчення намалювали свого улюбленого героя мультфільму і отримали призи.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар