Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 28 лютого 2017 р.

Найтяжче заблудитися в собі


Юність — це вік, коли людина робить одне з найвеличніших своїх відкриттів — відкриває саму себе. Відкриття самої себе — найпрекрасніше, що може відчути людина. У цих пошуках глибокий зміст: кожен може розкрити свої реальні, доти незнані можливості. Щоб виявити й ви­користати їх, треба знайти себе, тобто вивчити й зуміти оцінити. Це дасть змогу «вибудувати» себе для життя на багато років уперед.

Те, якої думки людина про себе, залежить від того, наскільки вона себе сприймає, вірить у себе та свої можливості. Люди, які знають, що їх люблять, що вони є потрібними, що до них добре ставляться інші, що вони здібні та їх цінують, почуваються щасливими. Вони міркують позитивно.

На жаль, не у всіх людей почуття впевненості в собі є вродженим, і для деяких невпевненість стає серйозною перешкодою. Кілька порад допоможуть тобі стати більш впевненим у собі.

Знайди в собі талант.

Визнач свої улюблені заняття. Це дозволить виховувати в собі впевненість і відчути себе щасливим.

Будь самим собою. Не зациклюйся на думці інших людей про тебе. Зазвичай не впевнені в собі люди турбуються думкою оточуючих. Нехай головним для тебе буде думка твоїх рідних і близьких людей, тих, хто тебе по-справжньому любить.

Впевнено приймай компліменти.

Піклуйся про себе. Їж здорову їжу і активно займайся спортом. Не засиджуйся допізна, адже здоровий сон подарує тобі гарний настрій на наступний день, тому що ти добре виспишся. Щоб стати впевненою у собі людиною, стеж за своїм зовнішнім виглядом і фігурою. Якщо з усім цим все в порядку, значить, і впевненості у тебе буде набагато більше.

Цінуй свою індивідуальність. Якщо ти точно знаєш, що в тебе є щось особливе, не приховуй це. Люди дуже цінують оригінальність. Пам'ятай про те, що ти унікальна людина, яка здатна рости і вчитися.

Під час тренінгу учні 8 класу школи-інтернату кадетського корпусу разом з психологом бібліотеки А. Черниш прийняли участь в грі «Дерево цілей» та «Карта мети», а також отримали інформаційну пам’ятку, підготовлену бібліотекою «Прийняття власного «Я».



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар