Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 2 лютого 2017 р.

Пригодницько-казковий світ Лесі Ворониної

В перший день лютого учні 6 класу СШ №27 разом з автором – відомою дитячою письменницею, здійснили захоплюючу подорож світом фантастичних пригод дивовижних мандрівок, світом чудових книг Лесі Ворониної.

За суперцікаві та захоплюючі книги письменниця Леся Воронина стала лауреатом численних літературних конкурсів. Скільки дітей із захопленням читають іронічні детективи, об'єднані у серію "Суперагент 000". Герой цих повістей – незламний суперагент 000 Гриць Мамай. Він перемагає найпідступніших ворогів, розплутує найзагадковіші злочини і рятує світ від неминучої загибелі, викривши міжнародну терористку бабусю Ніндзя. Кожна повість містить багато блискучого і дотепного гумору, іронії, тому вони цікаві і дорослому читачеві.

"Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9" – таку загадкову назву має повість Лесі Ворониної. Вона теж дістала високу нагороду – стала лауреатом Міжнародного літературного конкурсу "Дитячий портал". Зараз її вивчають у 6 класі.

Якось в інтерв'ю на питання, що саме спонукало письменницю до написання пригодницької повісті "Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9", вона відповіла: “Мені здається, що найгірші вчинки людина робить під впливом страху. Наше суспільство й справді заражене вірусом страху, і я дуже хочу, щоб ми його позбулися…"

У 2011 році Леся Анастасіївна очолила дитяче видавництво "Прудкий Равлик". Мабуть, не спроста видавництво отримало таку назву, адже письменниця дуже любить цих чудернацьких слимаків і навіть має вдома велику колекцію равликів у кераміці, малюнках, склі.
Сьогодні письменниця плідно працює – майже щороку вона дарує юним читачам все нові захоплюючі твори.

Учасники заходу мали змогу ознайомитись з творами Лесі Ворониної, які має бібліотека та придбати книгу "Таємне товариство боягузів", яка увійшла цього року до шкільної програми.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар