Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 28 березня 2017 р.

Святковий настрій – своїми руками

В рамках програми «Духовне єднання поколінь» в бібліотеці відбувся День інформації який зібрав керівників гуртків декоративно-прикладного мистецтва Будинку дитячої творчості і викладачів аналогічних факультетів Університету третього віку.

Витоки народного мистецтва сягають сивої давнини. Зберігаючи тісний зв'язок з традиціями народної творчості минулого, народне мистецтво набуває свого змісту, нових якостей і рис сьогодення. Вічнозелене дерево народної творчості збагачується новими паростками в наш час.

В кожному з нас живе творчість, але творцями стають далеко не всі. Майстер-класи які проводять люди, що відвідали сьогодні бібліотеку, розкривають тонкощі вишивання хрестом, бісером та стрічками, бісероплетіння та декупажу, скрапбукінгу та квілінгу, печворку та інше і навчають кожного бажаючого.

У наш час немає дефіциту товарів повсякденного і тривалого вжитку. У вільному продажу є все необхідне для забезпечення нормальних матеріальних умов життя. Але було б не правильним вважати, що в цих умовах виготовляти своїми руками корисні саморобки з підручних і навіть непридатних матеріалів – не дуже серйозне заняття.

Ніщо так не приносить в дім радість , як річ, створена своїми руками. І правда, різні саморобки для дому не тільки наповнюють життя яскравими фарбами, але й надають інтер’єру унікальність і якусь родзинку. І вже точно про таку річ (нехай це буде і маленька дрібничка) забути неможливо. Причому не так важливо, що це – саморобки з дерева для дому, з паперу або іншого матеріалу. Варіантів і способів виготовлення різних штучок – мільйони.

Створення виробів своїми руками є вельми цікавим і захоплюючим заняттям. Цим захоплюються не лише діти , все частіше сьогодні можна зустріти дорослих людей, які таким чином відпочивають і отримують від цього неймовірне задоволення. Для виробів можна використовувати різні природні і штучні матеріали. Виріб, зроблений своїми руками може досить органічно вписатися в дизайн інтер’єру, тим самим додавши йому оригінальності та нововведення, слугує гарним подарунком

Бібліотекарі підготували широкий набір літератури і періодики «Hand made», а викладачі Будинку дитячої творчості – виставку робіт з декоративно-прикладного мистецтва викладачів та своїх учнів.

Кожен з учасників коротко розповів про свою творчість і виявилося, що в кожного є своя родзинка. Вирішили провести заняття по створенню «картин з пуху» для викладачів Будинку дитячої творчості з однією відомою майстринею – О. Круковською.

Переглянули учасники і відеопрезентацію «Виставка рукоділля і хобі. Весна 2017».

Особливо зацікавила присутніх інформація журналу «Hand made» щодо співпраці, публікацій фото і майстер-класів своїх виробів у їх журналі. 

А ще зранку виставку декоративних робіт відвідали вихованці двох дитячих садочків – потенційні відвідувачі гуртків.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар