Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Будь природі другом

Зараз стало модним говорити про екологію, про нові способи використання сміття для загального блага. Але ми поговоримо зовсім не про це, а про ту екологію, котра доставляє малюкам величезну радість, творчість, рукоділля, спілкування з улюбленими близькими людьми. Непотрібні речі, від яких ми прагнемо позбутися якнайшвидше, несуть в собі безліч можливостей для такої творчості. 

Для створення різноманітних виробів необов’язково спеціально купувати якісь дорогі матеріали, адже багато чарівних, стильних і оригінальних речей можна зробити своїми руками із звичайної вторсировини, тобто, з того, що люди зазвичай викидають у відро для сміття.
В сучасному мистецтві існує окремий напрям або течія, в якому працює чимало художників та інших майстрів, які обирають в якості матеріалів для своїх виробів підручні матеріали (пластикові пляшки, кришечки, тарілки, склянки, виделки і ложки одноразового використання тощо) цей матеріал підходить для створення чого завгодно.

Називається все це – dump art. Практично щодня ми викидаємо пластикові пляшки, одноразовий посуд, упаковки від продуктів, всілякі коробки, трубочки, старі фломастери, газети, темно-зелені пробки і т.д. І навряд чи замислюємося про те, що багато чого з цього сміття може отримати нове застосування, ставши основою для оригінального дитячого виробу або захоплюючої іграшки. 

В рамках екологічного проекту «Молоде покоління за чисте довкілля!» пройшов сьогоднішній захід, на якому учні школи №27 детальніше дізнались як берегти природу. Активно відгадували загадки,  переглянули фільм «Давайте разом Землю прикрашати» та ознайомились з виставкою «Прості речі власноруч».










Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар