Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 12 травня 2017 р.

Історії кохання народжені в Києві

Сьогодні на засіданні краєзнавчого клубу відбувся краєзнавчий альманах «Історії кохання народжені в Києві»
Цією зустріччю наша бібліотека розпочала цикл заходів до Дня Києва.
Київських історій кохання було багато, адже Київ одне із найроматичніших міст у світі. Під час заходу бібліотекарі розкрили аудиторії найцікавіші з них – про подвиги, драми, трагедії і пориви люблячих сердець.

Перед нами пройшли історії кохання однієї з найбагатших жінок Російської імперії – Наталії Довгорукої; роман Єлізавети Петрівни і українського юнака Олексія Розума який давно став сюжетом для багатьох фільмів і книг. Учасники познайомилися з історією платонічного роману О. Пушкіна і Марії Раневської і дізналися, що чимало поетів Срібного віку знайшли своє кохання саме в Києві: А. Ахматова і М. Гумільов, О. Мандельштам та Надія Хазіна…

Борис Пастернак провів кілька місяців зі своєю коханою в самому центрі Києва, біля Золотих воріт, що залишило слід у його творах. На цій же вулиці, зовсім поряд, але в інші роки свій медовий місяць провели Михайло Булгаков і Тася Лаппа. Життя здавалося таким щасливим… Про любов дочки одного з найвідоміших російських виробників цукру Наталії Терещенко ви дізнаєтеся, відвідавши особняк, який був дарований їй до дня весілля. У наш час, Київ не стомлюється народжувати в серцях своїх жителів і гостей столиці це дивовижне і світле відчуття — любов. Щоб переконатися в цьому, досить відвідати Місток кохання, що завис над дніпровськими схилами.

Велике зацікавлення викликав в учасників альманаху огляд бібліографічного путівника, підготовленого ЦРБ ім. Є Плужника "Застигла оригінальність: київська міська скульптура".


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар