Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 26 червня 2017 р.

Дитячі Олімпійські ігри

Це було двадцять сім з половиною століть тому. В усі кінці славної, оспіваної великим поетом Гомером Еллади летіли гінці в білому одязі. Найкращих білих коней давали їм у придорожніх поселеннях, виносили назустріч найкращу їжу – м'ясо білого баранчика. Гінці несли всім грекам мир і запрошення на свято в еллінському місті Олімпія.
Протягом усього «священного місяця» на території Еллади наставав священний мир: припинялися будь-які війни, й учорашні вороги змагались за право називатися найдужчими, найспритнішими, найшвидшими серед еллінів.

Головним принципом самих змагань була чесність. Елланодики мали право позбавити чемпіона титулу, якщо він завоював звання нечесним шляхом. Крім позбавлення звання переможця, на атлета накладали штраф і піддавали його тілесному покаранню.

Програма давніх Ігор була в основному легкоатлетичною. На кожній Олімпіаді, крім атлетичних змагань, проводився конкурс мистецтв. Учасниками Олімпійських ігор були історик Геродот, оратор Демосфен, філософ Сократ, математик Піфагор… Не треба думати, що представники мистецтв змагались тільки щодо виконання пісень і літературних творів. Піфагор, наприклад, став чемпіоном Олімпійських ігор у кулачному бою!


Нині Олімпійські ігри стали справжнім святом спорту. В них беруть участь найкращі спортсмени більшості країн світу. Українські спортсмени також приймають участь в Олімпійських іграх із 1994 року. Першою українською олімпійською чемпіонкою стала фігуристка Оксана Баюл. А вже на 31 олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, наші спортсмени завоювали: 11 медалей (2 – золотих, 5 – стрібних та 4 - бронзових).

Тому, в бібліотеці вирішили влаштувати «Дитячі Олімпійські ігри». Провели спортивні змагання для малюків з таких видів спорту: «Битва повітряними кульками» - фехтування; «Дитячий боулінг» - метання диску; «Пінг-Понг» - настільний теніс, «Біг з перешкодами» - легка атлетика; «Пляжний волейбол».

Щасливі та веселі повертались діти в дитсадок, чекаючи на нові зустрічі в бібліотеці.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар