Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

Архітектурний годинник

Жовтень виявився дуже насиченим місяцем у святкуванні знаменних дат. А саме: Всесвітній День архітектора, День працівника освіти, Всесвітній тиждень космосу, День захисника України. І тому ми вирішили поєднати два свята, Всесвітній День архітектора і Всесвітній тиждень космосу, в один захід і вирушили до малечі у дитячий садочок.
Архітектура і космос, здавалось би теми дуже різні, але виявляється, що ні. 
На допомогу прийшла Його Величність – Архітектура. Історія архітектури своїм корінням сягає тих часів, коли людина побудувала своє перше помешкання. Збудувавши перше житло, як укриття від негоди, вона стала і архітектором, і будівельником. На протязі тисячоліть архітектура має неоціненну спадщину величних споруд: від Єгипетських пірамід, Александрійської бібліотеки, Колізею, аж до сучасної космічної архітектури. І Київ у цьому переліку виявився не винятком.

«Летюча Тарілка» на метро Либідській – одна з найбільш відомих пам’яток архітектурного модернізму на всьому пострадянському просторі. На початку 1960-х років архітектор Флоріан Юр’єв розробив проект світло-музичного театру, і задля реалізації ідеї синтезу мистецтв майбутня будівля мусила мати характерну овальну форму. Проект був втілений лише через двадцять років, і вже виконував більш приземлені функції кінолекційного залу Інституту науково-технічної інформації. Ще одна вражаюча споруда знаходиться на метро Арсенальна - готель "Салют", яка по проекту повинна була мати вигляд космічної ракети, в три рази вища, за дану будівлю. Але, як часто буває в людському суспільстві, до кінця архітектурний задум не був втілений в життя.
З нами у гості до садочку завітали мультяшні герої – Їжачок та Кролик Крош, які розповіли малечі про свої пригоди. Мандруючи Всесвітом, вони бачили багато різних планет, побували на Місяці, і зрозуміли, що життя на ньому неможливе, бо там немає ані повітря, ані води, лише одні тільки кам’яні скелі, гори, ями, пустелі. Потім неподалік від Місяця "казкові космонавти" побачили красиву, блакитну планету Земля і вона їм сподобалась.

Наша планета Земля – виявилась перлинкою у безмежному космічному просторі.

Отож, діти дізналися багато чого корисного про зорі, планети, про супутник Землі – Місяць. 
Дітвора мала змогу порівняти Всесвіт з життям на Землі, завдяки архітектурі на малюнках, з геометричних фігур зібрали літаючі, космічні апарати для наших не звичайних космічних друзів. На завершення заходу спробували себе в ролі інженерів-конструкторів, архітекторів та будівельників, збудувавши власноруч космічний будинок майбутнього.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар