Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 11 жовтня 2017 р.

Шлях до зірок

Зоряне небо вабить людину своїми таємницями. Міріади зір, що розсипані небосхилом, загадкові туманності, далекі галактики, які знаходяться на неймовірних відстанях від Землі. Людська думка безупинно лине в глибини Всесвіту, але чим далі вона просувається, тим ширшими та невизначенішими стають межі світу.


У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила щорічне проведення Всесвітнього тижня космосу з 4 по 10 жовтня. Ці дати знаменують дві події:

· 4 жовтня 1957 р. – запуск першого штучного супутника Землі «Супутник-1», який відкрив шлях для дослідження космосу;

· 10 жовтня 1967 р. – підписання «Угоди про принципи, що визначають діяльність держав у дослідженні та мирному використанні космосу, включаючи Місяць та інші небесні тіла».

Україна – визнана у світі космічна держава. Вона входить до п’яти провідних країн на ринку космічних послуг і технологій. До української ракетно-космічної галузі входять близько 40 великих підприємств та велика кількість малих та середніх підприємств-розробників і незалежних науково-дослідних лабораторій.

Перший космонавт України Леонід Каденюк здійснив свій політ 19 листопада 1997 року, у складі міжнародного екіпажу на американському космічному кораблі «Columbiа».

З цієї інформації розпочався захід у дитячому садку. Що таке планети, хто такі астронавти, для
чого потрібен телескоп? Багато питань, які задають діти так чи інакше стосуються космосу.

Тиждень космосу добра нагода розповісти про це дітям. У космічному просторі повнісінько дивовижних речей, які можна розгледіти в телескоп, який до речі, з захватом роздивлялися діти, а ще розгадували загадки про космос, приймали участь в майстер-класі зі створення луноходів з відходів пластику. А ще дізнались космічну адресу нашої планети. Ми живемо у галактиці Молочний Шлях (зірки нашої галактики розміщуються у вигляді спіралі, нагадуючи слід від розлитого молока). Галактика Молочний Шлях велика і складається приблизно з 400 мільярдів зірок. Серед них є зірка під назвою Сонце. Планета, на якій ми живемо, називається Земля. Вона увесь час обертається навколо Сонця.

Ще багато цікавого дізнались малята про Всесвіт. А на закінчення учасники заходу політали на космічному кораблі майбутнього, зробленому власноруч.










Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар