Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

PIN-код - секретний код

Для когось гроші – це свобода і незалежність, для когось – становище в суспільстві, мірило успіху. У грошах закладено зло і добро нашого світу, і, напевно, багато хто з батьків хотів би, щоб їхні діти навчилися користуватися фінансами на благо своє й інших.
Чим раніше батьки починають користуватись щоденними можливостями ознайомлення із грошовими відносинами, наприклад, видавши шестирічній дитині 50 грн. і дозволивши їй самостійно вибрати фрукти, тим краще це для дітей.
Адже тим самим дитина навчається не тільки рахувати гроші, до речі, не її, а чужі, що не так уже й ефективно (адже чужого не шкода!), вона вчиться ухвалювати відповідальні рішення, заздалегідь планувати та обмірковувати будь-який задуманий захід.
Враховуючи те, наскільки важливі для успішного життя навички управління фінансами, ми завітали до школи №95, щоб поспілкуватись з школярами про фінансову поведінку та внести вклад у виховання покоління розсудливих споживачів,
інвесторів, вкладників і дарувальників.
Протягом заходу школярі дізналися, як:
  • розпоряджатися "кишеньковими грошима"; 
  • позначати пріоритетність у витратах; 
  • планувати довгострокові фінансові цілі; 
  • користуватися банківською картою; 
  • для чого потрібен PIN-код і чи можна його всім називати. 
На завершення заходу учні розгадували фінансово-інтелектуальний кросворд "Шукачі $карбів", щоб закріпити отриманні знання.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар