Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 5 грудня 2017 р.

По морях, по океанах


Кожній дитині подобається море, річки, озера, ставки. Там вдосталь можна поплескатися, бавитися, попірнати, перевіряти морську стихію на дотик.
Океан - величніший за море, такий прекрасний та загадковий, лякаючий та мінливий, завжди непостійний у своїй величі. Він вабить нас до себе, манить нескінченними таємницями. І людство вже багато віків намагається розгадати їх та осягнути ту безліч можливостей, що приховуються в ньому.
А найбільший подив і навіть захват викликають у нас підводні жителі. Там мешкають
блакитний кит – найбільше створіння Землі, дельфіни, яких називають ще однією цивілізацією планети, летючі риби, молюски, що дивують нас захоплюючою красою перлин, риби неймовірних кольорів і форм та багато інших незвичайних створінь. Кожне море, кожен з океанів має свої тайни. І розгадуючи їх, треба пам’ятати про необхідність дбайливого ставлення до такого величного, такого неймовірного дива – Світового океану. Тільки так ми зможемо
зберегти його чистоту та красу для наступних поколінь.

Цій темі і була присвячена зустріч з нашими маленькими друзями у дитячому садку №388. Свою подорож ми почали, забезпечивши себе «транспортними засобами» - зробили кораблики з паперу у стилі орігамі. І попливли… Як мореплавці довели, що Земля – це куля; які «кольорові» моря існують на планеті і чому вони мають такі назви; які мешканці населяють підводний світ. Відгадували загадки про морських жителів, згадали мультфільми, де розповідається про море,
роздивилися книжки з історіями і казками за цією ж темою. А щоб не занудьгували провели динамічну паузу «Хто живе у морі»: розділили дітей на дві команди і вони за сигналом бігли до столу, брали іграшку-тварину, поверталися і так доти, доки не закінчилися іграшки. Потім порахували, яка команда зібрала більше морських тварин і звісно – перемогла дружба. А на закінчення порадували себе ще однією іграшкою, що зробили власноруч: рибою-хижаком на прищіпці.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар