Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 31 січня 2017 р.

Фестиваль професій

Як виховати дітей працелюбними, соціально активними, відповідальними, щоб вони поважали людську працю та її результати?

Звісно, передусім слід змалку залучати їх до посильної трудової діяльності, безпосередньо ознайомлювати з професіями найближчих дорослих.

Читати далі

пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Стартап без помилок: як розпочати свій бізнес?

З чого почати власний бізнес? Якщо ви задалися цим питанням, то вже на 50 % виконали задумане. Чому?

Відповідь проста. Знайти в собі сили стати незалежним, самостійно керувати життям і своєю справою це величезний крок вперед. 

Все що залишається зробити далі – лише формальність, яка вимагає певних зусиль і організаторських здібностей. З чого можна почати свій бізнес і як це зробити правильно? 

На цій темі ми і загострили особливу увагу під час чергового заняття факультету фінансової грамотності.

Читати далі

середу, 25 січня 2017 р.

Впізнай казку

Швидко промайнули зимові свята, а нам так не хочеться прощатися з ялинкою. Тому ми вирішили створити навколо нашої лісової красуні літературну інсталяцію для малечі "Впізнай казку". А ще організувати виставку "Прочитай казку".

Діти із захопленням розглядають казкових героїв. Тут і Вінні-Пух, і Попелюшка, Дюймовочка з кротом, троє поросят, а також одна з найперших казок малюків "Рукавичка".

Але завдання полягає в тому, щоб здогадатись, кого з героїв казок не вистачає.

Запрошуємо батьків завітати до нас зі своїми дітками. 

Повірте, задоволення отримають усі! 

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

четвер, 19 січня 2017 р.

Батько альтернативної української Історії

Зміни, що відбуваються в суспільстві знаходять своє відображення і в художній літературі, яка реагує на нові ситуації, запити різних людей. Сучасна українська література яскрава і різнопланова, в ній більше півсотні конкурентоспроможних авторів, твори, яких варті того, щоб їх знати. 

І серед них «батько» української альтернативної історії – Василь Кожелянко – поет, прозаїк, журналіст. Жив у селі Кам’яна (Буковина), працював у чернівецькій пресі. Автор збірок поезій та 13 прозових творів. 

Читати далі

понеділок, 16 січня 2017 р.

Утеплюємось сучасно: як креативно зав’язати хустинку чи шалик

В холодну зимову пору потрібно щоб голова була в теплі, і при цьому хочеться виглядати гарно. Чи можна це поєднати? 

Майстер-клас, який відбувся в бібліотеці, доказав – можна! Маючи сучасну хустинку чи шалик, можна без проблем робити дива.

В Україні хустки знають 300 років. Вони прийшли від персів через турків, які тут повоювали свого часу. Але ця річ настільки прижилася у нас, що здається, хустка – це наше. Українці завжди вдягали під хустку очіпок, сьогодні це може бути просто тонка шапка. 

Читати далі

пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Історія сніговика

З дитинства всі ми любимо один з  найпопулярніших персонажів новорічних свят - Сніговика. Але мало хто цікавився історією виникнення цієї істоти. Навіть історики та дослідники народної творчості не можуть однозначно відповісти на це питання. Є кілька версій, гіпотез та легенд.

18 січня святкують День сніговика. Ця дата обрана не випадково, оскільки «одиниця» і «вісімка» є подібними до форми сніговика. Свято було засноване в 2010 році. 

Хочемо сьогодні познайомити вас не тільки з цікавою інформацією про цю зимову скульптуру, а й з нашим гостинним бібліотечним сніговиком, який дуже вподобали читачі бібліотеки та звичайні перехожі. А хтось із шанувальників навіть подарував букет 😊

Читати далі

середу, 11 січня 2017 р.

Улюблений мультиплікаційний герой

Любов і негласний інтерес дітей до мультфільмів – факт незаперечний. Яскрава, динамічна картинка захоплює їхню увагу, а звуковий супровід створює враження реальності подій.

Мета нашого заходу пов’язати мультик з книгою казок, за мотивами якої створений фільм, повернути дошкільнят лицем до книжки.
Читати далі

вівторок, 3 січня 2017 р.

Які послуги Вас цікавлять?

Дорогі читачі! 

Наша бібліотека хоче запровадити нові послуги для більш якісного обслуговування своїх користувачів. 

Просимо Вас позначити в наданому переліку варіанти, які найактуальніші для Вас.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Перші читачі 2017 року

В привітанні-оголошенні, що було розміщене при вході, бібліотека пообіцяла першим читачам нового року сюрприз. 

І, звичайно, обіцяне виконала: перші читачі, які відвідали абонементний відділ, отримали інгрідієнти до різдвяної куті, а дітям, що прийшли до інтернет-зали, вручили новорічні подарунки.

Хоча подарунки були і невеличкі, але дуже порадували наших читачів. Дехто навіть пообіцяв принести святкової куті)))


Читати далі