Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 30 березня 2017 р.

Обирай професію вірно!

Дітей та їх батьків, звичайно, хвилюють питання: ким бути? Як знайти головну справу свого життя, щоб почувати себе задоволеним матеріально й морально, щоб приносити найбільшу користь людям, державі.

У кожного є свої особисті вимоги до майбутньої професії. Але разом зі своїми схильностями та бажаннями необхідно враховувати ще й потреби ринку праці. Завжди бути конкурентноспроможними – це мати сучасну робітничу професію!
Читати далі

вівторок, 28 березня 2017 р.

Святковий настрій – своїми руками

В рамках програми «Духовне єднання поколінь» в бібліотеці відбувся День інформації який зібрав керівників гуртків декоративно-прикладного мистецтва Будинку дитячої творчості і викладачів аналогічних факультетів Університету третього віку.
Читати далі

понеділок, 20 березня 2017 р.

"Адресовані людям вірші – найщиріший у світі лист"


«Ліна Костенко – цариця поезії України»

Д. Луцький
Дню народження поетеси світового значення – Ліни Костенко (19 березня) та Всесвітньому Дню поезії (21. 03) був присвячений поетично-музичний альманах «Адресовані людям вірші – найщиріший у світі лист».

Читати далі

понеділок, 13 березня 2017 р.

Меморіальна пам'ять Кобзаря

Нині в Україні тривають Шевченківські дні, адже Кобзар народився 9 березня 1814 року, а відійшов у вічність 10 березня 1861 року. В Україні майже 11000 топонімів на честь Тараса Шевченка. Про пам’ятники на честь Т. Шевченка йшлось на заході який відбувся у нашій бібліотеці.

Історія проектованих і поставлених пам'ятників Шевченкові в Україні і поза нею віддзеркалює коли не самого Шевченка, то його вплив на ціле пошевченківське століття. Чому звичайна у інших народів справа пам’ятників провідним поетам стала, у випадку Шевченка, справою запеклої столітньої боротьби? Боротьби, в яку втягнувся ввесь український народ, уряд і преса великих імперій, нарешті навіть міжнародні організації.
Читати далі

вівторок, 7 березня 2017 р.

У пащі «Синього кита»

Під час бесіди з учнями 6 класу ЗОШ № 95 ми були приємно здивовані тим, що більшість дітей дещо проінформовані батьками про «групи смерті» в соцмережах які полюють на підлітків, в тому числі українських. Про це сьогодні говорять всі. На жаль, злочинці йдуть далі. На цьому тижні запрошення вступити в таку групу стали приходити вже СМСками.
Читати далі

пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Здраствуй, Білко! Як поживаєш Крокодил?

Прекрасної весняної днини вихованці дитячого садочку № 388 разом з бібліотекарем Оленою Страковською здійснили захопливий екскурс по заповідниках світу. Цю подорож ми приурочили до Всесвітнього дня дикої природи, який відзначається 3 березня.

В рамках Програми екологічного виховання діти отримали знання «що таке заповідники і як вони використовуються». 
Читати далі

середу, 1 березня 2017 р.

Чи допоможе реформа одужати медицині?

Реформа медицини ось-ось стартує. Реформування розпочнеться з рівня "сімейний лікар – пацієнт" і не колись, а з весни 2017 р. Що про неї відомо сьогодні? Ось таку досить актуальну тему обговорювали мешканці мікрорайону "Нивки" під час круглого столу, який відбувся у стінах нашої бібліотеки.

Реформа триматиметься на трьох китах. Перший, найбільш розпіарений. За пацієнтом підуть гроші – 210 грн. Це не медстраховка і не благодійні внески – гроші виділено з держбюджету.

Читати далі