Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 25 січня 2018 р.

І я гукну, і мене край почує

6 січня виповнилось 80 років з дня народження Василя Стуса – поета, якого висували на Нобелівську премію, людини яка брала на себе страждання ближнього. Друзі називали його титаном духу, втіленням людської гідності.

Більшу частину життя Василь Стус провів на Донбасі: у Донецьку і Горлівці. Саме там він сформувався як поет і інтелігент – у протистоянні насильницькій асиміляції краю. 

З цієї нагоди бібліотека ім. М. Костомарова провела в Центрі професійної освіти технологій і дизайну свято вшанування на його честь. Звучали вірші Василя Стуса у виконанні студентів. Про його життя розповіла директор бібліотеки – Ліна Пескіна, яка закінчила свій виступ словами Євгена Сверстюка: «Він поліг на покинутому, незахищеному полі честі. Майже як герой Крут. Тільки це був не романтичний імпульс – це був свідомий вибір мужа. Таких полеглих не оплакують: хоробрим віддають честь».






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар