Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 5 лютого 2018 р.

Дієта з ризиком для життя

Багато жінок і дівчат, які бажають скинути пару-трійку кілограмів, приймають рішення сісти на той чи інший тип дієти і сміливо зменшують свій раціон харчування.
І це незважаючи на те, що про шкоду і можливі нехороші наслідки деяких дієт відомо досить багато, тому ми вирішили завітати до старшокласників школи № 95, разом з психологом нашої бібліотеки, щоб ще раз нагадати, як впливає повноцінний раціон харчування на сьогоднішній день і майбутнє.
Але не лише жінки у зоні ризику, а дедалі більше хлопців та молодих чоловіків. Подобатись жінці завдяки «Порше» вже не достатньо. Багато чоловіків хочуть мати ідеальне тіло, надміру займаються спортом, дотримуються суворої дієти та споживають харчові додатки або аналітики.
Наприклад, багато хто впевнений, що найкращим способом схуднути є голодування, тобто повна відмова від вживання їжі. Ця ідея таїть у собі колосальну небезпеку, тому що наш організм просто не може довгий час обходитися без їжі. Крім порушень обміну речовин і підвищеної небезпеки заробити виразку шлунка, голодуючі наражаються на небезпеку заробити проблеми з тиском, хвороби серця, розлади імунітету і так далі. На жаль, голодування, як і різні шкідливі дієти, завдають значної шкоди здоров'ю дуже багатьох з нас, при цьому не завжди навіть дозволяючи скинути зайві кілограми.

Що таке анорексія?

Анорексія – це складне психічне захворювання, розлад прийому їжі, яке характеризується трьома основними ознаками: 

· Відмовою підтримувати здорову вагу тіла 

· Сильний страх набрати вагу

· Спотворене уявлення про власне тіло.

Якщо Ви виявили у себе або у близької людини симптоми цього захворювання слід негайно звернутися до лікаря.

І не забувайте, ніяка дієта не замінить здорового способу життя, збалансованого харчування і гарного настрою.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар