Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

суботу, 10 лютого 2018 р.

Повір у себе

Допомогти дитині адаптуватись в суспільстві, зробити все можливе, щоб вона не відчувала себе самотньою, зробити так, щоб діти з вадами здоров’я не боялись майбутнього, їм потрібно відчувати, що поряд з ним завжди будуть небайдужі люди. І ще, дуже важливо, щоб діти повірили в себе, на це й був направлений наш захід-зустріч з відомою паралімпійською чемпіонкою – Марією Лафіною-Здорик, яка користується інвалідним візком.
Марія Лафіна – в свої 23 роки: майстер спорту України міжнародного класу. Займається плаванням у Київському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Дворазова чемпіонка та триразова бронзова призерка чемпіонату Європи 2014 року. Срібна призерка чемпіонату світу 2015 року.

Розпочала займатись плаванням в 11 років в Київському міському центрі «Інваспорт». Згодом кілька разів ставала чемпіонкою та призеркою Всеукраїнської спартакіади серед дітей з інвалідністю «Повір у себе».
У віці 15 років (після Паралімпіади 2008 року в Пекіні, коли наша команда виборола вперше четверте місце) отримала символічний перехідний кубок поколінь.
У 23 роки стала срібною призеркою Паралімпіади в Ріо-2016.
Перед тим, як почати спілкування з гостями, директор бібліотеки коротко розповіла про історію паралімпійського руху і досягнення української збірної, яка за роки незалежності виборола 257 медалей. 

На нашій зустрічі в Міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю, всі мали змогу поспілкуватися з цією людиною, запитати як вона прийшла у спорт, що більше всього вразило в інших країнах, про що мріє, чого бажає.

Особливо вразила присутніх срібна медаль чемпіонки, яку можна біло не тільки потримати, а й сфотографуватись з нею.

Діти були в захваті від зустрічі, сфотографувалися з героїнею. А головне – отримали надію, що навіть фізичні вади не можуть перешкодити людям жити повноцінним життям, бути успішними. Всі учасники отримали світлину чемпіонки з її підписом. 

І, хто знає, може серед наших сьогоднішніх учасників є нові чемпіони, успішні люди. 


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар