Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 26 березня 2018 р.

Дивовижний світ Костянтина Скритуцького

Наближаються вихідні та канікули у школярів. І як завжди постає питання: як провести вільний час дітей з користю? Що цікавого можна побачити у рідному місті Києві? 

Тому, у рамках нашого краєзнавчого проекту, ми продовжуємо вивчати наше рідне місто з кадетами ліцею-інтернату "Кадетський корпус № 23".

Одним із найкрасивіших куточків Києва є Пейзажна алея. Вона розташована на місці давніх валів, які були захистом для столиці. Пейзажна алея вже давно стала одним з найпривабливіших місць туристичного Києва, відколи з’явився "казковий" дитячий сквер, створений за проектом відомого молодого майстра вуличної та паркової скульптури - дизайнера та скульптора Костянтина Скритуцького

Пейзажна алея – добре, яскраве, казкове місце, де живуть фантазії, магія та сучасне мистецтво. Уздовж доріжок на пірамідах сидять маленькі чоловічки, поруч мозаїчна скульптура Маленького принца, героя роману Антуана де Сент-Екзюпері, тридцятиметрова стіна, де розлігся кумедний багатоногий синій кіт, фонтанчик із закоханими зебрами. 

А лавочку від Андре Тана багато хто розуміє, як символ дуалістичності життєвого балансу (на лавочці можна сидіти лише удвох). Цей світ настільки різнобарвний та захоплюючий, що зайшовши в гості, насолоджуєшся привітною атмосферою свята і вже не захочеш повертатися. 

Ліцеїстам дуже сподобався фільм "Відкрий Київ – "Пейзажна алея", де вони змогли "пройтися" цією гарною місцевістю, не виходячи з ліцею. 

А найголовніше, ми ще раз переконались в тому, що багато з дітей знають Київ. Вони охоче відповіли на запитання вікторини "Впізнай скульптуру та підкажи маршрут, як доїхати до неї"! 

Наступну тему нашої зустрічі юні ліцеїсти визначили самі: "Загадковий Київ: минуле та сучасне!". Тому ми з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар