Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 14 березня 2018 р.

Природа поезії Тараса Шевченка

"Садок вишневий біля хати…"

Шевченківський поетичний 1848 рік прочитується 2018-м роком із позицій сьогодення, коли Україна усвідомлює себе в новому політичному просторі, у пошуку нових постатей і шляхів, у надії вирішення назрілих болючих проблем. 

На більшість із них Кобзар дав відповіді в 1848 році, який став багато в чому переломним, а поет висловив політичні ідеї, актуальні у часи змагань із Російською імперією.

Шевченко був одним із перших, хто у поетично-політичному контексті поставив гостру проблему єдності та самодостатності України як державно-культурно-історичного феномену.

2018 рік по-новому прочитує творчість Шевченка, його політичну лірику.

Ми ж вирішили провести поетичний марафон студентів з пейзажної лірики. Багато робіт митця просякнуті духом захоплення природою, адже Тарас Григорович – геніальний художник. Це підтверджує перегляд представленого на заході альбому "Шевченко – художник".

В марафоні взяли участь 24 педагоги та студенти, а закінчила його завідуюча бібліотеки Ліна Пескіна, уривком з твору "Село".

Учасники заходу переглянули фільм студії "ВІАТЕЛ" "Яготинське літо" про історію кохання княжни Рєпіної до Тараса Шевченка.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар