Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 7 травня 2018 р.

Екологія в побуті

На сьогоднішній день, мешканці нашої планети, проживаючи в містах, на жаль, втратили відчуття загрози в наслідок екологічної неграмотності. 

Екологічні проблеми стали загрожувати здоров'ю і життю усього людства. Як наслідок, постало питання про необхідність екологічної освіти населення, а особливо, дітей дошкільного віку. 

Тому ми вирішили долучитися до вирішення цієї проблеми з дітками у дитячому садочку № 388.

Планета Земля дуже дивовижна, особливо для дітей, які охоче цікавляться її дивами та творіннями. Але від збереження природних ресурсів залежить наше повноцінне майбутнє: захистити першу весняну квітку і спів солов’я, могутній віковий дуб та невелику річку, чисте повітря та чисту воду. 

Якщо ми хоча б це будемо робити - це і буде надійною гарантією збереження нашого життя в усій його красі і гармонії.

Як може вже сьогодні маленька дитина зберігати довкілля? 

Насамперед, дорослі повинні виховувати у дитини гуманне відношення до природи. Тобто, економне використання води та електроенергії: під час чищення зубів - закривати кран з водою, вимикати з розетки непрацюючі прилади, берегти ліс та багато чого іншого.

Наступний крок - сортування сміття! Цей спосіб допомагає зберегти природні ресурси, а також зменшити кількість токсичних відходів на міських звалищах.

Для цього ми з малечею провели гру "Розділення відходів". Кожна дитина, підходячи до різних контейнерів, мала змогу навчитися сортувати відходи: сухі відходи – це картон, папір, скло, вологі – шкірки від овочів, залишки їжі.

Також зацікавлення у дітей викликали вироби з використаних матеріалів: колодязь з пакету з-під соку, марсохід та карусель з СD-дисків, гусениця з яєчних лотків та використаних панчох.

А наостанок, включаючи фантазію, створили дуже кумедні вироби – морських мешканців – медуз, з одноразових тарілочок та залишків ниток.

Ми сподіваємось, що маленькі мешканці нашої прекрасної планети, підростаючи, не будуть стояти осторонь екологічних проблем, а виростуть дбайливими господарями на рідній землі.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар