Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 29 травня 2018 р.

Загадковий Київ відкриває свої таємниці

Хто з нас в дитинстві не обожнював пригоди? Мабуть, таких не знайдеться! Дитяча уява дуже багата на фантазії та мрії! Будучи маленькими, діти постійно щось вигадують,  шукають з друзями нові місця для таємниць та пригод. І сьогоднішній день не був винятком. 

Ми з нашими друзями з кадетського корпусу вирішили поринути у світ таємниць та легенд. Адже скільки ще всього незбагненного! І наш Київ не є винятком. Це стародавнє місто й сьогодні сповнене багатьох таємниць і загадок.

Для цієї мандрівки нам в нагоді став віртуальний квест, за допомогою якого ми мали змогу поринути у містичні місця.

Відправною точкою став Андріївський узвіз, де знаходиться багато загадкових місць. Спочатку ми відвідали знаменитий будинок головного містифікатора ХХ ст. Михайла Булгакова, до речі, який знаходиться під номером "13". Далі – готичний замок Річарда Левове серце (один із найбільш містичних довгобудів, біля якого прислухавшись, і досі можна почути дивні звуки). 

Наступним місцем став Майдан Незалежності. На початку ХХ ст. на місці нинішнього Головпоштамту був розташований дохідний дім. Домовласниця з великим подивом помітила, що в одній з її квартир мимовільно пересуваються меблі, речі побуту. 

Господарка запросила до свого будинку священників і поліцію, але вони не змогли змінити ситуацію. Склали протокол та опечатали квартиру. Це був перший задокументований випадок у Києві полтергейсту. 

Існує такий факт, що К. Чуковський свій "Мийдодір" написав на підставі цієї незвичайної пригоди, тому що сюжет має такий самий хід подій, який складений згідно з протоколом київського городового. 

Не обійшли ми стороною й найоригінальнішу споруду ХХ ст. у Києві - Будинок з химерами В. Городецького, який розташований на вулиці Банковій. Навколо цього будинку також існує багато легенд і таємниць.

Віртуальну подорож таємничим Києвом ми з кадетами закінчили провівши вікторину та розгадавши кросворд. 

Нас дуже вразили ті знання, якими ділилися наші друзі. Для них щось таємне та незвичне – зараз найголовніше та найзахоплююче в житті! І треба пам’ятати, що їх вже чекають довгоочікувані літні канікули, а це гарний привід і надалі пізнавати цей безмежний світ!

Бажаємо вам натхнення та чекаємо нових зустрічей у наступному навчальному році!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар