Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 15 червня 2018 р.

Попередити. Визволити. Відновити

Дуже часто українські заробітчани потрапляють у неприємні та небезпечні ситуації. Тому на передодні канікул наша бібліотека запросила Міжнародну правозахисну громадську організацію "А21", яка займається питанням торгівлі людьми, аби отримати інформацію про те, як запобігти потраплянню найперше – в трудове рабство

Адже молодь під час канікул іноді працевлаштовується закордоном. І їй обов’язково потрібно знати всі ризики, щоб не потрапити в тенета мисливців за "живим товаром".

Учасниками психологічного тренінгу стали студенти Центру професійної освіти технологій та дизайну м. Києва. Про те, що на чужині з людиною, яка їде на заробітки, може статися багато різних негативних ситуацій, діти знали. 

Але після перегляду мультимедійної презентації "Живи вільно" – були вкрай шоковані статистикою: більше 27 млн. людей перебуває у рабстві у всьому світі. Лише 1-2 % постраждалих вдається врятувати. 150 млрд. $ – щорічний дохід від работоргівлі у всьому світі. 1 200 000 дітей щорічно потрапляє до рабства. Кожні 30 секунд ще одна людина потрапляє до рабства.

Рабство в Україні: 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми за роки незалежності. Зросла кількість постраждалих серед чоловіків. 94% постраждалих було залучено до трудової експлуатації. Постраждалих, які мають вищу або технічну освіту – 67%. 

Також під час заходу, ми з учасниками поговорили про те, як же уникнути цього відправляючись на роботу чи навчання? Як безпечно спілкуватись та знайомитись в Інтернеті з незнайомими людьми? А ще студенти отримали корисні контакти організацій, що займаються цими питаннями.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар