Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 23 липня 2018 р.

В країні чарівних звуків

директор бібліотеки Ліна Пескіна з дітками на дитячому майданчику
Музика! Скільки прекрасного в цьому слові: і радість, і натхнення, і почуття!

Звідки взялася музика? Може вона з’явилася як спосіб заспокоювання і навчання дітей? Можливо, була цінним засобом самовизначення і соціальної взаємодії у суспільстві? 

Якими б не були причини, музика розкриває багатство народної душі та творчу вдачу. Захоплення музикою у людей виникло, тому що все навколо нас у природі співає: спів птахів, шелест листя, дзюрчання струмків, розкати грому. І все це завжди надихало людину на мистецтво. Так з’явились музичні інструменти.

діти випробовують музичний інструмент сопілкуНам також захотілося стати творцями музичних шедеврів. Тому ми вирішили з малюками з дитячого садочку № 467 це зробити власноруч!

Музичні інструменти для дітей дуже привабливі. Їм завжди хочеться барабанити, дзеленчати, стукати. Все йде в хід, якщо хоч трішки схоже на найпростіший музичний інструмент. Це ж так весело! А найголовніше, що так діти пізнають світ, збагачують свої емоції!

Знайомство з музичними інструментами ми почали зі справжніх інструментів – це сопілочка та думбек, або барабанчик. Сопілочка відноситься до духових інструментів, а барабанчик до ударних. 

Від практики ми перейшли до теорії, а саме, за допомогою журналів про музичні інструменти, діти мали змогу більше дізнатися про музичний світ. Їх вразила велика кількість інструментів, якими користуються музиканти! А для того, аби малечі ще краще запам’ятався чарівний світ музики, ми з ними розгадали загадки та провели вікторину.

Найприємнішим моментом нашої зустрічі став майстер-клас з виготовлення музичного інструменту маракасу! Нам знадобилися: пластмасові ложечки, контейнер від Kinder, різноманітні крупи та скотч. 

діти переглядають журнали, присвячені музиціПроцес майстрування був цікавим, бо кожна маленька дитинка вкладала душу і серце у свій витвір мистецтва! Музичні інструменти вийшли різноманітні та цікаві, а головне практичні. А весь дитячий майданчик наповнився розмаїттям музичних звуків. Це було чудово!

На завершення зустрічі бібліотекарі розповіли дітям кілька правил «Як рятуватися при пожежі». Адже в літню пору дуже спекотно, багато хто відпочиває у різних місцях. Це дало привід нагадати дітям про правила поведінки на відпочинку. 

Малечі подобаються сірники, але залишившись без догляду дорослих, вони можуть накоїти лиха.
  • Тому користуватися сірниками без дозволу дорослих категорично заборонено! «Сірничок малий, а біда від нього велика». 
діти показують маракаси, виготовлені власноруч
А що робити коли пожежа трапилась у закладах відпочинку чи розваг? 
  • При пожежі дим набагато небезпечніший за вогонь. Тому для захисту від чадного газу, необхідно дихати через зволожену тканину. 
  • При пожежі ніколи не сідати в ліфт. Він може відключитися, а людина, яка там знаходиться, може загинути від чаду. 
  • Від вогню та диму сховатися не можна! Тому діти повинні пам’ятати – треба швидко залишити приміщення. 
  • І найголовніше – не піддаватися паніці і не втрачати самовладання. 

«Тому, будьте вкрай обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких!» - такими побажаннями ми закінчили нашу зустріч!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар