Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

Крок до мрії

Цими днями, в затишній атмосфері музею Т. Шевченка, відбулася презентація книги Євгенії Пірог «Тридцять перший меридіан» в рамках проекту «Дмитрикова бібліотека».

Був присутній на заході і прототип головного персонажа книги – Дмитро Ружевич – хлопчик з інвалідністю (хлопчик страждає від м’язової атрофії), з прифронтового Донецька із села Сергіївка, який понад усе любить читати. Прикметно, що саме Шевченкова гора стала в книзі місцем сили головного героя.

В 2015 році, у 12 річному віці, Дмитро почав створювати в себе вдома першу вільну бібліотеку, звернувшись до жителів України, при підтримці письменниці Євгенії Пірог. Наша бібліотека підтримала його однією з перших, коли на заході з учнями кадетського ліцею, письменниця розповіла про проект «Дмитрикова бібліотека».

Юні ліцеїсти написали листа Дмитрику та побажали натхнення у його справі. І на сьогоднішній день ми бачимо дуже гарний результат: бібліотека Дмитрика вже налічує більше 1500 книг, які систематизовані і видаються для читання жителям села. Невеликі бібліотечки Дмитро передав у Краматорську дитячу лікарню та Дитячий будинок.

За подвижницьку діяльність його нагородили поїздкою до Лондона у музей Гаррі Поттера, адже це його улюблений герой.

Дмитро Ружевич – школяр, який у 2017 році встановив Національний рекорд України «Наймолодший директор бібліотеки».

Долучитися до розвитку бібліотечної справи Дмитра може кожен охочий. Хлопець веде сторінку «Дмитрикова пошта: БІБЛІОТЕКА» у соціальній мережі Facebook. А видавництво «Видавничий центр «12» – випустило книжку «Тридцять перший меридіан».

До речі, це видавництво є організатором Всеукраїнського просвітницького проекту (Інклюзивна література), що популяризує українську літературу про людей з інвалідністю.

Школярі, прочитавши цю книжку, зрозуміють, що навіть інвалідний візок не є перешкодою для мандрівок та неймовірних звершень. Треба лише зробити перший крок на зустріч мрії.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар