Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 26 вересня 2018 р.

Яке ж воно класне – читання позакласне!

В рамках заходів до Всеукраїнського Дня бібліотек, учні 6 класів СШ № 27 зустрілися з дитячою письменницею Валентиною Захабурою, яка презентувала їм свою нову книгу «Ой, лише, або З чим їдять вундеркіндів».

Головні герої книжки живуть в одному будинку, знайомляться із сусідами, потрапляють як не в халепу, так в чергову пригоду. Вчаться дружити, з повагою та розумінням відноситися до стареньких сусідів. Вірять, що їх батьки найкращі, хоча іноді і поводять себе дивним чином.

У цій історії діють байкери та гопники, шкільні студенти-практиканти, але всі ці персонажі обертаються довкола двох дітлахів. Читаючи ці оповідання, потрапляєш в атмосферу чудового свята, неймовірних казкових історій та навіть детективних пригод.

«А якщо я стану якимось великим цабе - директором чи міністром, - невже тоді в мене відросте черево і вилізе волосся? Адже більшість начальників чомусь саме такі… А якщо стану цирковим штукарем? Невже тоді буду аж до старості гнучким блазнем? Ці питання свербіли й муляли мене - аж тут у мою голову влучив капець»

Спілкування з письменницею було дуже жвавим: діти задавали багато питань, навіть, були деякі з них, які вже випробовують свої сили у написанні творів, ділилися своїми міркуваннями з приводу творчих планів.

А наприкінці зустрічі, школярі виявили бажання зробити спільне фото з письменницею та придбати її книги з автографом.

Зустріч з чарівною авторкою була надзвичайно душевною та теплою.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар